Великий піст 2020 розпочався 2 березня і триватиме до 18 квітня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні.
В ефірі програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" телеведуча Марина Кухар поділилася рецептом пісного індійського дала з червоної сочевиці. Покроковий процес з відео дивіться нижче.
Індійський дав з коржиками


Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 170 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г червоної сочевиці
- 3 помідори
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч.л. кунжуту
- 1/2 ч.л. кумина
- 1 ч.л. куркуми
- 1/2 ч.л. насіння гірчиці
- 1/2 ч.л. насіння фенхелю
- 8 гілочок кінзи
Для коржів:
- 200 г волоського йогурту
- 300 г борошна
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Для коржів змішати борошно, соду і йогурт. Замісити тісто, тонко розкачати і посмажити коржі на сковороді.
- Нарізати цибулю кубиками, подрібнити часник. Обсмажити на рослинній олії до м'якості, додати спеції.
- Додати сочевицю і залити водою на кілька сантиметрів. Варити до майже повної готовності.
- Бланшувати помідори, нарізати середніми шматочками і додати до сочевиці. Тушкувати ще кілька хвилин.
- Посипати блюдо нарізаною кінзою і подавати разом з коржиками.
Корисна порада
Якщо ви строго дотримуєтеся посту, використовуйте соєвий йогурт.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісної локшини з креветками від Євгена Гашенко . Сьогодні.Lifestyle також показували, як зробити пісну лазанью за рецептом Володимира Остапчука .