Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Рецепт французького цибулевого супу в горщику

Готуємо цибульний суп з сиром в духовці

Французький цибульний суп – це досить густий суп-пюре на м'ясному бульйоні, з грінками, запечений в горщику під сирною скоринкою, іноді з додаванням алкоголю.

Існує і більш легка версія страви – на курячому бульйоні, і вегетаріанська – на овочевому бульйоні або навіть на воді.

Французький цибульний суп класичний

Тельці вибагливі в їжі, а французький цибулевий суп досконалий
Тельці вибагливі в їжі, а французький цибулевий суп досконалий / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 126 ккал на 100 г

Складові:

  • 800 мл бульйону
  • 800 г цибулі
  • 50 г вершкового масла
  • 5-6 гілочок чебрецю або шавлії
  • 120 г твердого сиру
  • 6 скибочок багета
  • Сіль за смаком

Читайте також:

В тренді

Спосіб приготування:

  1. Почистити цибулю, помити і нарізати кожну цибулину тонкими чверть-кільцями.
  2. У сотейнику на невеликому вогні розтопити вершкове масло і викласти нарізану цибулю. Обсмажити його на дуже слабкому вогні протягом 30 хвилин – за цей час він повинен зменшитися в обсязі і придбати карамельний відтінок.
  3. Влити один стакан бульйону і додати листочки чебрецю або шавлії. Варити, постійно помішуючи, поки бульйон практично повністю не випарується. Потім влити бульйон і варити суп на середньому вогні – до густоти на ваш смак.
  4. В самому кінці посолити і поперчити суп, пор бажанням влити трохи білого сухого вина. Вимкнути.
  5. Накрити суп кришкою і дати йому постояти 15 хвилин.
  6. Тим часом натерти сир на тертці, нарізати багет скибочками і підсушити на сухій сковороді.
  7. Розлити суп по порційних горщиках, присипати кожен сиром, поверх сиру викласти скибочки підсушеного багета, а зверху – знову сир.
  8. Відправити горщики з цибульним супом в розігріту до 180 ° С духовку і запікати, поки сир не розплавиться.
  9. Дістати суп з духовки і відразу ж подавати.

Корисна порада

Якщо у вас немає свіжого чебрецю, ви можете замінити його сушеним. Буде досить 1/2 чайної ложки.

Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісного розсольнику з перловкою .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти