Яловичина по-селянськи – ситна, смачна, незвичайна страва, яка підійде як для звичайної вечері на двох, так і для трапези на цілу компанію.
Яловичина в духовці з розмариновими булочками
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини (стегнова частина)
- 50 г пшеничного борошна
- 5 г меленого чорного перцю
- 250 мл яловичого бульйону
- 150 г подрібнених помідорів у власному соку
- 100 мл сухого червоного вина
- 2 цибулини середнього розміру, нарізаних півкільцями
- 1 подрібнений зубчик часнику
- 1 ст.л. меленої солодкої паприки
- 1/2 ч.л. сушеного чебрецю
- 1/4 ч.л. меленої кориці
- 2 великих червоних солодких перці
- оливкова олія для смаження
- морська сіль
Для булочок:
- 275 г пшеничного борошна
- 125 мл молока
- 60 г вершкового масла кімнатної температури
- 1 ч.л. подрібнених листочків розмарину
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/3 ч. л. солі
- 1 ст.л. молока
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Зрізати з м'яса зайвий жир, плівки і сухожилля, нарізати кубиками зі стороною 3 см.
- Змішати борошно і чорний перець, обваляти шматочки м'яса в цій суміші, надлишки струсити.
- Нагріти невелику кількість оливкової олії в сковороді, обсмажити м'ясо на сильному вогні, поки воно не зарум'яниться з усіх боків. Найкраще обсмажувати м'ясо частинами, щоб між шматочками обов'язково була деяка відстань. Викласти обсмажене м'ясо на паперові рушники.
- Нагріти оливкову олію в каструлі з товстим дном або глибокій сковороді, підсмажити на ньому цибулю і часник. Додати в каструлю паприку, корицю, чебрець, вино, бульйон, помідори і обсмажене м'ясо, перемішати. Готувати під кришкою, на маленькому вогні (45-60 хвилин), періодично помішуючи. М'ясо повинно стати дуже м'яким. Посолити за смаком і перекласти у форму для запікання.
- Розрізати солодкий перець навпіл в довжину, насіння видалити.
- Викласти на холодне, змащене маслом деко, вгору шкіркою, запікати під грилем 10 хвилин або поки шкірка не почорніє. Охолодити, акуратно зняти шкірку, нарізати перець смужками і викласти на м'ясо.
- Розігріти духовку до 180 °С. Приготувати тісто для булочок. Борошно, масло кімнатної температури, холодне молоко, розмарин і сіль змішати в кухонному процесорі в імпульсному режимі.
- Викласти тісто на злегка посипану борошном поверхню, розкачати завтовшки в 1 см. Вирізати з тіста кружечки діаметром 4 см за допомогою рифленою формочки. Викласти булочки на м'ясо, змастити молоком.
- Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці, не накриваючи, протягом 15-20 хвилин, поки булочки не підрум'яняться і не збільшаться в обсязі.
- Дістати форму з духовки і відразу ж подати м'ясо з розмариновими булочками до столу.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.
Дивіться відео, як вибрати безпечне свіже м'ясо: