Всупереч поширеній думці, справжній суп харчо готують не з бараниною, а з яловичиною. Назва "харчо" грузинською мовою означає саме "яловичий суп".
Харчо з ткемалі
Інгредієнти:
- 600 яловичої грудинки
- 2 л води
- 1/2 склянки рису
- сіль
- 1 велика цибулина
- 3 ст.л. рослинного масла
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 2 лаврові листки
- 5 горошин запашного перцю
- 2 ст.л. соусу ткемалі
- 1 невеликий пучок петрушки
- 1 ч.л. хмелі-сунелі
- 1 ч.л. імеретинського шафрану
- 2-4 зубчики часнику
- 1 невеликий пучок кінзи
- 1 невеликий пучок базиліка
Рецепт приготування:
1. Яловичину помити і нарізати шматками 4-5 см. Покласти в каструлю і залити холодною чистою водою. Довести до кипіння, зняти піну і варити близько 2 годин на середньому вогні.
2. М'ясо вийняти шумівкою на тарілку, бульйон процідити.
3. Всипати в киплячий бульйон промитий рис і м'ясо. Приправити сіллю за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Цибулю почистити і дрібно нарізати, обсмажити на олії до прозорості.
5. Через 10 хвилин додати в суп підсмажену цибулю і всі спеції. Варити до готовності рису, близько 15 хвилин.
6. Додати в харчо соус ткемалі і дрібно посічену петрушку. Варити ще 5-10 хвилин і зняти каструлю з плити.
7. Часник почистити і пропустити через прес. Кінзу і базилік помити і дрібно нарізати. Додати часник і зелень в суп. Дати настоятися протягом 10-15 хвилин перед подачею.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився кращими рецептами супу харчо. Ми також писали, як приготувати ледачі хачапурі на сковороді.
Дивіться відео, як приготувати японський місо суп: