Головна Сьогодні

Домашня лазанья з фаршем: три простих рецепти

Рецепти лазаньї в домашніх умовах з фото

Фото: freepik.com

Лазанья в домашніх умовах з фаршем – смачна і ситна італійська страва, яку можна зробити на обід або вечерю. Тісто для лазаньї готується з твердих сортів пшениці. Смужки-лазаньї прошаровують різноманітною начинкою і запікають.

Один з найпопулярніших рецептів лазаньї – з м'ясним фаршем.Чаще все для начинки використовують змішаний фарш: з яловичини і свинини. Так смак страви виходить збалансованим.

Лазанья з фаршем і соусом бешамель

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Листи для лазаньї
  • 100 г тертого пармезану

Для м'ясного соусу:

  • 700 г м'ясного фаршу
  • 800 мл помідорів у власному соку
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • 20 г вершкового масла
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 100 мл сухого білого вина
  • 200 мл молока
  • 1 щедрий пучок базиліка
  • 0,5 стебла селери
  • 1 ч.л. солі
  • Молотий перець

Для соусу бешамель:

  • 600 мл молока
  • 60 г вершкового масла
  • 60 г борошна
  • 40 г тертого пармезану
  • Щіпка мускатного горіха

Дивіться відео, як приготувати пісну лазанью від Володимира Остапчука:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці.
  2. На сковороді розігріти вершкове масло і оливкову олію. Спочатку обсмажити цибулю до прозорості, потім додати моркву і дрібно нарізану селеру. Обсмажити все разом протягом декількох хвилин.
  3. Викласти фарш і перемішати, розминаючи ложкою грудочки м'яса. Посолити, поперчити і додати дрібно нарізаний часник. Коли фарш трохи обсмажиться і повністю посіріє, влити вино і тушкувати ще 5 хвилин, щоб випарувався алкоголь.
  4. Додати консервовані помідори без шкірки, молоко і дрібно нарізаний пучок базиліка.
  5. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. При необхідності додати ще трохи солі.
  6. Поки тушиться фарш, приготувати соус бешамель. Вершкове масло покласти в сотейник з товстим дном і повністю розтопити його на плиті. Потім зняти з плити і невеликими порціями просіяти борошно в масло, кожен раз добре перемішуючи, щоб масло і борошно з'єдналися і не було грудочок. Поступово додати молоко, ретельно перемішуючи.
  7. Повернути сотейник на плиту і варити до загустіння на слабкому вогні. Зняти з плити, посолити, додати дрібку мускатного горіха. Всипати 40 г натертого пармезану і перемішати.
  8. Форму для запікання злегка змастити олією. На дно тонким шаром викласти м'ясний соус (кілька столових ложок). Зверху розкласти листи пасти, потім – шар рагу і шар соусу бешамель. Посипати частиною тертого пармезану.
  9. Повторити шари ще кілька разів, закінчуючи тертим пармезаном. Накрити форму листом фольги або кришкою.
  10. Відправити лазанью в розігріту до 180 °С духовку на 25-30 хвилин. Подавати страву гарячою.

Лазанья з курячим фаршем та сиром

Лазанья з куркою
Лазанья з куркою
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 650 г курячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 12-15 аркушів для лазаньї, готових до запікання
  • 150 г моцарели
  • Рослинна олія
  • Орегано
  • Чебрець
  • Сіль, перець
  • Вершкове масло для змащування форми

Для соусу:

  • 700 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • Сіль, перець
  • Мускатний горіх

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистити і дрібно нарізати.
  2. У сковороді розігріти олію. Додати цибулю, обсмажити до прозорості. Потім додати курячий фарш. Обсмажити до напівготовності. Посолити, поперчити. Додати орегано і чебрець.
  3. Приготувати соус. У сотейнику розтопити вершкове масло. Всипати борошно, злегка обсмажити. Поступово влити молоко, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
  4. Як тільки соус почне густіти, зняти з вогню. Посолити, поперчити і додати мускатний горіх.
  5. Форму для запікання змастити невеликою кількістю вершкового масла. Налити на дно форми трохи соусу, викласти перший ряд листів лазаньї. Викласти трохи фаршу, полити соусом. Знову викласти листи лазаньї і чергувати, поки не закінчаться інгредієнти.
  6. Зверху розкришити моцарелу. Поставити лазанью в розігріту до 190 °С духовку і запікати близько 40 хвилин. Перед подачею трохи остудити.

Лазанья з м'ясним фаршем і печерицями

Лазанья з фаршем і грибами
Лазанья з фаршем і грибами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 2-3 ст.л. оливкової олії
  • 1 подрібнена цибулина
  • 500 г змішаного м'ясного фаршу
  • 200 г нарізаних грибів
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 2-3 ст.л. томатної пасти
  • 400 мл консервованих нарізаних томатів
  • 150 мл яловичого бульйону
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • 1/4 склянки нарізаного свіжого базиліку
  • 375 г листів лазаньї
  • 500 мл соусу бешамель
  • 90 г тертого сиру
  • Листя базиліка для подачі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С.
  2. Нагрійте сковороду з рослинно. олієюна середньому вогні. Додайте цибулю і готуйте, помішуючи, до м'якості. Додайте фарш і обсмажте до золотистого кольору, весь час розбиваючи грудки лопаткою.
  3. Додайте гриби і часник і готуйте ще 3-5 хвилин. Додайте томатну пасту, нарізані кубиками помідори, бульйон і орегано. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під кришкою протягом 15 хвилин або поки соус не загусне. Додайте нарізаний базилік.
  4. Викладіть третину м'ясної суміші в прямокутну форму ємністю 1,5 л. Накрийте третиною листів для лазаньї. Розподіліть зверху чверть заздалегідь приготованого соусу бешамель. Двічі повторіть шари. Зверху повинен бути соус бешамель.
  5. Посипте зверху тертим сиром. Запікайте протягом 40-45 хвилин або до золотистого кольору.
  6. Дайте постояти страві протягом 5 хвилин, потім посипте листям базиліка і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах. "Сьогодні" також ділилися рецептом класичного соусу бешамель для лазаньї.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти