I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Домашня лазанья з фаршем – 3 простих рецепти

Це може стати найкращою вечерею, тому що лазанья – це ситно. Ідеальний варіант, якщо використовувати яловичий і свинячий фарш, якісний сир. І не полінуватися і приготувати до лазаньї соус бешамель
Лазанья із запеченими овочами
Лазанья із запеченими овочами

Лазанья – це набагато красивіше, ніж просто макарони з м'ясним соусом. Її багатошаровість справді пробуджує апетит. Якщо ви любите швидку в приготуванні, але неймовірно смачну вечерю – беріть і робіть лазанью. 3 кращих рецепти знайдете нижче. А тут читайте, де вигідно купити продукти для пікніка.

Лазанья з фаршем і соусом бешамель

Лазанья з фаршем і соусом бешамель
Лазанья з фаршем і соусом бешамель

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Листи для лазаньї
  • 100 г тертого пармезану

Для м'ясного соусу:

Реклама
  • 700 г м'ясного фаршу
  • 800 мл помідорів у власному соку
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику
  • 20 г вершкового масла
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 100 мл сухого білого вина
  • 200 мл молока
  • 1 щедрий пучок базиліку
  • 0,5 стебла селери
  • 1 ч. л. солі
  • Молотий перець

Для соусу бешамель:

  • 600 мл молока
  • 60 г вершкового масла
  • 60 г борошна
  • 40 г тертого пармезану
  • Щіпка мускатного горіха

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці.
  2. На сковороді розігріти вершкове масло і оливкову олію. Спочатку обсмажити цибулю до прозорості, потім додати моркву і дрібно нарізану селеру. Обсмажити все разом впродовж декількох хвилин.
  3. Викласти фарш і перемішати, розминаючи ложкою грудочки м'яса. Посолити, поперчити і додати дрібно нарізаний часник. Коли фарш трохи обсмажиться і повністю посіріє, влити вино і тушкувати ще 5 хвилин, щоб випарувався алкоголь.
  4. Додати консервовані помідори без шкірки, молоко і дрібно нарізаний пучок базиліку.
  5. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. При необхідності додати ще трохи солі.
  6. Поки тушиться фарш, приготувати соус бешамель. Вершкове масло покласти в сотейник з товстим дном і повністю розтопити його на плиті. Потім зняти з плити і невеликими порціями просіяти борошно в масло, щоразу добре перемішуючи, щоб масло і борошно з'єдналися і не було грудочок. Поступово додати молоко, ретельно перемішуючи.
  7. Повернути сотейник на плиту і варити до загустіння на слабкому вогні. Зняти з плити, посолити, додати дрібку мускатного горіха. Всипати 40 г натертого пармезану і перемішати.
  8. Форму для запікання злегка змастити олією. На дно тонким шаром викласти м'ясний соус (кілька столових ложок). Зверху розкласти листи пасти, потім – шар рагу і шар соусу бешамель. Посипати частиною тертого пармезану.
  9. Повторити шари ще кілька разів, закінчуючи тертим пармезаном. Накрити форму фольгою або кришкою.
  10. Відправити лазанью в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Подавати страву гарячою.

Читайте також:

Реклама

Лазанья з курячим фаршем та сиром

Лазанья з куркою
Лазанья з куркою

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 650 г курячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 12-15 листів для лазаньї, готових до запікання
  • 150 г моцарели
  • Олія
  • Орегано
  • Чебрець
  • Сіль, перець
  • Вершкове масло для змащування форми

Для соусу:

  • 700 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • Сіль, перець
  • Мускатний горіх

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистити і дрібно нарізати.
  2. У сковороді розігріти олію. Додати цибулю, обсмажити до прозорості. Потім додати курячий фарш. Обсмажити до напівготовності. Посолити, поперчити. Додати орегано і чебрець.
  3. Приготувати соус. У сотейнику розтопити вершкове масло. Всипати борошно, злегка обсмажити. Поступово влити молоко, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
  4. Щойно соус почне густіти, зняти з вогню. Посолити, поперчити і додати мускатний горіх.
  5. Форму для запікання змастити невеликою кількістю вершкового масла. Налити на дно форми трохи соусу, викласти перший ряд листів лазаньї. Викласти трохи фаршу, полити соусом. Знову викласти листи лазаньї і чергувати, доки не закінчаться інгредієнти.
  6. Зверху розкришити моцарелу. Поставити лазанью в розігріту до 190 градусів духовку і запікати близько 40 хвилин. Перед подачею трохи остудити.

Читайте також:

Лазанья з м'ясним фаршем і печерицями

Лазанья з фаршем і грибами
Лазанья з фаршем і грибами

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 2-3 ст.л. оливкової олії
  • 1 подрібнена цибулина
  • 500 г змішаного м'ясного фаршу
  • 200 г нарізаних грибів
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 2-3 ст.л. томатної пасти
  • 400 мл консервованих нарізаних томатів
  • 150 мл яловичого бульйону
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • 1/4 склянки нарізаного свіжого базиліку
  • 375 г листів лазаньї
  • 500 мл соусу бешамель
  • 90 г тертого сиру
  • Листя базиліка для подачі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Нагрійте сковороду з олією на середньому вогні. Додайте цибулю і готуйте, помішуючи, до м'якості. Додайте фарш і обсмажте до золотистого кольору, весь час розбиваючи грудки лопаткою.
  3. Додайте гриби і часник і готуйте ще 3-5 хвилин. Додайте томатну пасту, нарізані кубиками помідори, бульйон і орегано. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під кришкою 15 хвилин або поки соус не загусне. Додайте нарізаний базилік.
  4. Викладіть третину м'ясної суміші в прямокутну форму ємністю 1,5 л. Накрийте третиною листів для лазаньї. Розподіліть зверху чверть заздалегідь приготованого соусу бешамель. Двічі повторіть шари. Зверху повинен бути соус бешамель.
  5. Посипте зверху тертим сиром. Запікайте 40-45 хвилин або до золотистого кольору.
  6. Дайте постояти страві 5 хвилин, потім посипте листям базиліка і подавайте.

І ще один рецепт на вечерю – кіша з тунцем і шпинатом – дізнаєтеся з відео.

Тут дізнаєтеся, як приготувати ачму – грузинську "лазанью" з сиром.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти