Рисове борошно користується великою популярністю серед прихильників здорового способу життя . Важливою відмінністю такого борошна від пшеничного є відсутність глютену, який входить до числа сильних алергенів. Крім цього, рисове борошно багате білком, вітамінами В-групи і цинком.
Борошно з рису зазвичай використовують у випічці в якості добавки, оскільки не містить достатньої кількості клейковини. На Сході його активно застосовують при виготовленні солодощів, хрустких млинчиків, локшини і вина.
Банановий кекс з рисової муки з чорницею
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 2 банана
- Лимонний сік
- 2 яйця
- 60 г меду
- 50 г цільнозернового борошна
- 50 г рисового борошна
- 50 г нутового борошна
- 5 г соди
- 3 г розпушувача
- Дрібка солі
- 100 г чорниці
Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:
Спосіб приготування:
- Зробіть бананове пюре, додайте трохи лимонного соку.
- Змішайте всі види борошна.
- Збийте яйця з сіллю в пишний світлий крем.
- Додайте борошно, бананове пюре, мед, соду, розпушувач і ретельно перемішайте.
- Викладіть половину тіста в форму для тіста, зверху розкладіть половину чорницю, потім решту тіста.
- Печіть при 160 ºС протягом 30-40 хвилин.
- Прикрасьте цукровою пудрою або сушеної меленої малиною, а також залишками ягід і листочками м'яти.
Гарбузові оладки: пп рецепт з рисовим борошном
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 2/3 чашки пшеничного борошна
- 1/3 чашки рисового борошна
- 1/4 чашки висівок
- 2 ст.л. коричневого цукру
- 1/2 ч.л. сухих дріжджів
- 1/4 ч.л. солі
- 1/4 чашки гарбузового пюре
- 1/2 чашки дитячого яблучного пюре
- 1/2 чашки соєвого молока
- 1 столова ложка рослинної олії
Спосіб приготування:
- Змішати в мисці борошно, рисове борошно, цукор, висівки, сіль і дріжджі.
- Нагріти молоко приблизно до 40 ºС.
- Додати молоко до борошняної суміші і перемішати.
- Додати гарбузове пюре, яблучний соус і добре перемішати.
- Накрити миску з тісто плівкою і поставити в тепле місце підходити на 1-1.5 години.
- Тісто має стати дуже пористе і пухирчасте. Додати олію і перемішати.
- Змастити сковороду тонким шаром масла і нагріти на вогні трохи нижче середнього.
- Викладати тісто на сковороду по одній столовій ложці на один млинчик.
- Випікати близько двох-трьох хвилин, поки поверхня не покриється пузирчики.
- Перевернути і готувати ще одну-дві хвилини.
- Подавати гарбузові оладки з кленовим сиропом.
Сирники з рисовим борошном
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 200 г сиру
- 1 ст. л. рисової муки + ще трохи борошна для формування сирників
- 1 щіпка морської солі
- Білок 1 яйця
- Цукор – за смаком
- 1 ст. л. олії
Спосіб приготування:
- Перемішати сир, білок, сіль, цукор і борошно.
- Сформувати сирники, обваляти в рисовому борошні.
- У каструлю мультиварки налити олію, викласти сирники, готувати в режимі "Випічка" 15-20 хвилин.
- Перевернути і знову включити режим "Випічка" на 5-10 хвилин.
- Подавати безглютенові сирники зі сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.
Сирний пиріг з рисовим борошном: пп рецепт від Світлани Фус
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
Для тесту:
- 2 жовтки
- 120 г рисового борошна
- 1 банан
- 50 г м'якого сиру
Для начинки:
- 200 г м'якого сиру
- 2 яйця
- 20 г меду
- 50 г ягід
Спосіб приготування:
- Подрібнюємо банан в блендері до однорідної маси.
- Жовтки перетираємо з сиром.
- З'єднуємо борошно, бананове пюре, сир з жовтками і замішуємо тісто.
- Робимо заливку – м'який сир змішуємо з яйцями в блендері або міксері до однорідної маси. Виходить дуже рідка консистенція, але так і повинно бути.
- Тісто розподіляємо по формі, залишаючи бортики, потім заливаємо начинкою.
- Випікаємо 20-25 хвилин при 180 ° С.
Яблучні оладки з рисовим борошном
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 3 невеликих яблука
- 1 ст.л. цукру без гірки
- 2 середніх яйця
- 2 ст.л. рисового борошна
- Щіпка меленої кориці
- Сіль
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Яблука почистити і натерти на крупній тертці.
- Додати цукор, яйця і перемішати.
- Потім всипати сіль і рисове борошно, ще раз перемішати.
- Розігріти сковороду з олією. Смажити яблучні оладки до золотистого кольору з двох сторін.
- Подавати гарячими разом зі сметаною або натуральним йогуртом.
Дивіться відео, як спекти безглютенову галету з фруктами . "Сьогодні" також ділилися рецептом бельгійських вафель без цукру .