I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Страви з рисовим борошном: рецепти смачних сніданків і випічки

Готуємо смачні страви з рисовим борошном

Рисове борошно користується великою популярністю серед прихильників здорового способу життя . Важливою відмінністю такого борошна від пшеничного є відсутність глютену, який входить до числа сильних алергенів. Крім цього, рисове борошно багате білком, вітамінами В-групи і цинком.

Читайте також:

Реклама

Борошно з рису зазвичай використовують у випічці в якості добавки, оскільки не містить достатньої кількості клейковини. На Сході його активно застосовують при виготовленні солодощів, хрустких млинчиків, локшини і вина.

Банановий кекс з рисової муки з чорницею

Кекс банановий з чорницею
Кекс банановий з чорницею / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 2 банана
  • Лимонний сік
  • 2 яйця
  • 60 г меду
  • 50 г цільнозернового борошна
  • 50 г рисового борошна
  • 50 г нутового борошна
  • 5 г соди
  • 3 г розпушувача
  • Дрібка солі
  • 100 г чорниці

Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Зробіть бананове пюре, додайте трохи лимонного соку.
  2. Змішайте всі види борошна.
  3. Збийте яйця з сіллю в пишний світлий крем.
  4. Додайте борошно, бананове пюре, мед, соду, розпушувач і ретельно перемішайте.
  5. Викладіть половину тіста в форму для тіста, зверху розкладіть половину чорницю, потім решту тіста.
  6. Печіть при 160 ºС протягом 30-40 хвилин.
  7. Прикрасьте цукровою пудрою або сушеної меленої малиною, а також залишками ягід і листочками м'яти.

Гарбузові оладки: пп рецепт з рисовим борошном

Гарбузові оладки з рисовою мукою
Гарбузові оладки з рисовою мукою / Фото: Pexels

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 2/3 чашки пшеничного борошна
  • 1/3 чашки рисового борошна
  • 1/4 чашки висівок
  • 2 ст.л. коричневого цукру
  • 1/2 ч.л. сухих дріжджів
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 чашки гарбузового пюре
  • 1/2 чашки дитячого яблучного пюре
  • 1/2 чашки соєвого молока
  • 1 столова ложка рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Змішати в мисці борошно, рисове борошно, цукор, висівки, сіль і дріжджі.
  2. Нагріти молоко приблизно до 40 ºС.
  3. Додати молоко до борошняної суміші і перемішати.
  4. Додати гарбузове пюре, яблучний соус і добре перемішати.
  5. Накрити миску з тісто плівкою і поставити в тепле місце підходити на 1-1.5 години.
  6. Тісто має стати дуже пористе і пухирчасте. Додати олію і перемішати.
  7. Змастити сковороду тонким шаром масла і нагріти на вогні трохи нижче середнього.
  8. Викладати тісто на сковороду по одній столовій ложці на один млинчик.
  9. Випікати близько двох-трьох хвилин, поки поверхня не покриється пузирчики.
  10. Перевернути і готувати ще одну-дві хвилини.
  11. Подавати гарбузові оладки з кленовим сиропом.

Сирники з рисовим борошном

Сирники з рисовою мукою
Сирники з рисовою мукою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г сиру
  • 1 ст. л. рисової муки + ще трохи борошна для формування сирників
  • 1 щіпка морської солі
  • Білок 1 яйця
  • Цукор – за смаком
  • 1 ст. л. олії

Спосіб приготування:

  1. Перемішати сир, білок, сіль, цукор і борошно.
  2. Сформувати сирники, обваляти в рисовому борошні.
  3. У каструлю мультиварки налити олію, викласти сирники, готувати в режимі "Випічка" 15-20 хвилин.
  4. Перевернути і знову включити режим "Випічка" на 5-10 хвилин.
  5. Подавати безглютенові сирники зі сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.

Сирний пиріг з рисовим борошном: пп рецепт від Світлани Фус

Сирно-ягідний пиріг
Сирно-ягідний пиріг

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 2 жовтки
  • 120 г рисового борошна
  • 1 банан
  • 50 г м'якого сиру

Для начинки:

  • 200 г м'якого сиру
  • 2 яйця
  • 20 г меду
  • 50 г ягід

Спосіб приготування:

  1. Подрібнюємо банан в блендері до однорідної маси.
  2. Жовтки перетираємо з сиром.
  3. З'єднуємо борошно, бананове пюре, сир з жовтками і замішуємо тісто.
  4. Робимо заливку – м'який сир змішуємо з яйцями в блендері або міксері до однорідної маси. Виходить дуже рідка консистенція, але так і повинно бути.
  5. Тісто розподіляємо по формі, залишаючи бортики, потім заливаємо начинкою.
  6. Випікаємо 20-25 хвилин при 180 ° С.

Яблучні оладки з рисовим борошном

Оладки з яблука
Оладки з яблука

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 невеликих яблука
  • 1 ст.л. цукру без гірки
  • 2 середніх яйця
  • 2 ст.л. рисового борошна
  • Щіпка меленої кориці
  • Сіль
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Яблука почистити і натерти на крупній тертці.
  2. Додати цукор, яйця і перемішати.
  3. Потім всипати сіль і рисове борошно, ще раз перемішати.
  4. Розігріти сковороду з олією. Смажити яблучні оладки до золотистого кольору з двох сторін.
  5. Подавати гарячими разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Дивіться відео, як спекти безглютенову галету з фруктами . "Сьогодні" також ділилися рецептом бельгійських вафель без цукру .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти