Ачма – це різновид грузинського хачапурі. В оригіналі це складний пиріг з пластів тонкого відвареного тіста з начинкою з розсольних сирів. Ми ж пропонуємо вам приготувати спрощену версію ачми з лаваша з кефіром і сулугуні. Незважаючи на це, пиріг викличе захват у всіх, хто його спробує.
Ачма з лаваша з сиром і кефіром
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 162 ккал на 100 г
Складові:
- 2 тонких листа лаваша
- 400 г сиру сулугуні
- 3 яйця
- 1 стакан кефіру
- 3 ст.л. зелені кропу (за бажанням)
- 2 ст.л. молодого часнику (за бажанням)
- Сіль, перець – за смаком
- 2 ст.л. сметани
- 1 ст.л. вершкового масла
Спосіб приготування:
- Сулугуні натерти на крупній тертці.
- Два середніх яйця збити виделкою в мисці. Влити кефір і перемішати.
- Зелень дрібно порізати ножем, попередньо вимивши і просушивши її.
- У глибокій мисці змішати сулугуні, яєчно-кефірну заправку, зелень, додати перець і трохи солі.
- Форму для випічки 25х25 змастити вершковим маслом. У форму покласти лист лаваша, щоб його краї звисали. На лаваш викласти частину сирної начинки.
- Далі накрити начинку листом лаваша. Продовжувати викладати начинку, чергуючи з листами лаваша, поки вона не закінчиться.
- Останній шар начинки накрити звисаючими листами лаваша.
- Щоб у ачми був красивий рум'яний верх, її необхідно змастити збитим яйцем зі сметаною. Для цього в окремій мисочці змішати сметану будь-якої жирності та яйце.
- Змастити ачму сметанно-яєчною сумішшю, викласти шматочки вершкового масла і відправити в духовку. Готувати 20-25 хвилин при 200°С або до золотистого кольору.
Як подавати випічку
Розрізати грузинський пиріг на порційні шматки і подавати гарячим.
Дивіться відео про секрети приготування хачапурі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати швидкі хачапурі з листкового тіста. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати хачапурі по-аджарськи.