I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Вибираємо олію для смаження, щоби було смачно та корисно

Пам'ятаймо, при нагріванні до 110 градусів всі рослинні олії починають окислюватися

Більшості з нас відомо, що смажити часто і багато – не корисно для здоров'я. Але і без сирників або злегка припущених на сковороді овочів теж мало хто витримає. А весна розпочалася і час подумати про корисні сніданки, та й про корисне харчування в цілому. Тому важливо знати, на якій олії краще смажити і як правильно це робити. Нутриціолог Лора Філіппова все роз'яснила.

Шукаєте оригінальні подарунки на свята – знайдете в нашому святковому календарі.

Реклама
Фото: Лора Філіппова, нутриціолог

Чому смажити шкідливо?

"Часто і багато смажити шкідливо в принципі. При нагріванні до 110 градусів за Цельсієм і вище абсолютно всі рослинні олії починають окислюватися. Насамперед це ті олії, що містять омега-3 і омега-6. Тому давайте мінімізувати шкоду", – каже Лора Філіппова.

На якій олії краще не смажити?

Реклама

На лляній, кукурудзяній, соняшниковій і олії виноградних кісточок краще не смажити.

На якій олі смажити найкраще?

  • На оливковій. Вона містить омега-9 і стійкіше до нагрівання. Рафіновану оливкову олію можна піддавати нетривалий час дії високих температур
  • Олія авокадо також стійка до високих температур

Ще варіанти – тверді насичені жири:

Реклама
  • Кокосова олія
  • Вершкове масло
  • Смалець

Насичені жири утворюють набагато менше канцерогенів. Але пам'ятаємо, що насичені жири у великій кількості не корисні. Не зловживайте!

Щоб мінімізувати шкоду від олії під час смаження ⠀

  • Завжди використовуйте мінімум олії
  • Посуд для приготування їжі має бути з антипригарним покриттям. Можна смажити і на сухій сковороді, наприклад, оладки або млинці
  • Видаляйте зайвий жир за допомогою паперових рушників
  • Котлети і сирники можна випікати в духовці без смаження. А можна котлети трохи обсмажити і доготувати на парі або в духовці.

Що може нейтралізувати жир?

Маринований імбир і свіжі овочі без заправки, листові салати і зелень, якщо їсти їх разом зі смаженими стравами, допомагають трохи нейтралізувати жир.

Тут читайте про комбучу та про її користь і шкоду для організму.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти