I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Ситне Різдво: рецепти оригінальних м'ясних страв

Здивуйте своїх гостей вишуканими гарячими закусками

На Різдво треба готувати м'ясо. Звісно, можна підійти до цього питання з легкістю – просто запекти індичку зі спеціями, або теж саме зробити зі свининою. А можна підійти до цієї справи з креативом – дещо переінакшити традиції і приготувати на Різдво оригінальні м'ясні страви.

Пиріг з брокколі, індичкою і сиром

Реклама
Фото: instagram.com/receptik/


Інгредієнти

  • 2 шт. – яйце
  • 150 г – сир
  • 50 г – кефір
  • 25 г – борошно цільнозернове
  • сіль за смаком
  • 150 г – броколі
  • 250 г – фарш індички
  • сіль
  • 35 г – сир

Спосіб приготування

  1. Білки відділити від жовтків. Білки збивати до піків. Змішати всі інші інгредієнти для тіста і акуратно ввести в них білки.
  2. Стушкувати фарш індички (можна подрібнити філе в блендері), посолити і додати броколі.
  3. У форму вилити тісто, зверху викласти начинку і запікати до рум'яності за 180 градусів, зверху посипати натертим сиром.

Смажена свинина з яблуками і цибулею

Реклама
Фото: instagram.com/receptik/

Інгредієнти

  • 2 кг – свинини
  • 3 ст. л – оливкова олія
  • сіль і перець за смаком
  • 4 чашки – яблучного соку
  • 1 склянка – м'ясного бульйону
  • 3 цілих яблука, видалити серцевину і нарізати дольками
  • 3 цілих середні цибулини, нарізані
  • 1 лаврове листя


Спосіб приготування

  1. Нагріти оливкову олію у великій каструлі на сильному вогні.
  2. Свинину посолити, поперчити, обсмажити до появи скоринки. Зменшити вогонь до мінімуму.
  3. Додати яблучний сік, м'ясний бульйон, яблука, цибуль і лаврове листя.
  4. Накрити кришкою і кип'ятити на повільному вогні протягом 3 годин.
  5. Підсмажити цибулю.
  6. Коли м'ясо буде готове, видалити весь вміст, залишивши тільки рідину в каструлі.
  7. Підвищіть температуру до середньо-високої і кип'ятити рідину, доки не загусне.
  8. М'ясо розрізати на порції і кожну порцію полити соусом.

Куряче філе з грибами і вершками

Реклама
Фото: instagram.com/receptik/

Інгредієнти

  • 1 кг – курячого філе
  • 7-8 шт. – печериць
  • вершки 10%
  • 3-4 – зубчики часнику
  • 200-300 г – твердого сиру
  • петрушка, прованські трави
  • вершкове масло


Спосіб приготування

  1. Філе курки нарізати великими шматочками, гриби пластинками.
  2. Курку і гриби обсмажити на вершковому маслі.
  3. У глибокій тарілці вичавити часник, натерти туди сир, додати дрібно порізаний кріп, залити вершками, додати прованських трав і перемішати.
  4. Коли курка і гриби протушкуються, злити сік і залити курку вершками.
  5. Тушкувати 10 хвилин.

Тефтелі із сиром

Фото: instagram.com/receptik/

Інгредієнти

  • 500 г – фарш м'ясний
  • куряче яйце
  • 2 скибки – білий хліб
  • 200 г – сир
  • 1 ст. л – паста томатна
  • 2 ст. л – пшеничне борошно
  • зелень, спеції – за смаком


Спосіб приготування

  1. Змішати фарш, натерту на тертці цибулю, хліб, яйце, сіль і перець.
  2. Нарізати сир на кубики, приблизно 1х1 см.
  3. З приготованого фаршу зробити невеликі кульки, притиснути кожну у долоні.
  4. У центр покласти кубик сиру і згорнути, щоб сир опинився всередині тефтелі.
  5. Викласти на деко тефтелі та запекти 15-20 хвилин за температури 200 градусів.
  6. Для соусу підсмажити дрібно порізану цибулю, додати томатну пасту, борошно, сіль і перець.
  7. Пасерувати близько 3 хвилин, додати зелень.
  8. Перед подачею полити тефтелі соусом.

М'ясо, запечене із сиром

Фото: Фото: instagram.com/receptik/


Інгредієнти

  • 600 г – м'ясо (карбонад)
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком
  • 1-2 зубчики – часник
  • 100-150 г – сир гауда

Спосіб приготування

  1. Шматок м'яса промити в холодній воді, обсушити паперовими серветками, посипати злегка сіллю, перцем і втерти спеції. Тонким ножем зробити неглибокі надрізи по всьому шматку, всередину яких помістити тонко нарізані скибочки часнику.
  2. Обернути м'ясо фольгою і запікати до готовності при 190 градусах 40 хвилин.
  3. Потім обережно розкрити фольгу і зробити приблизно 10 поперечних надрізів, не дорізаючи їх до кінця.
  4. У кожен надріз вкласти по шматочку сиру. Поставити м'ясо в духовку на кілька хвилин.
  5. Щойно сир почне плавитися, а м'ясо зарум'яниться, дістати м'ясо.
  6. Підрізати скибочки до кінця і викласти разом з розплавленими шматочками сиру.
  7. До м'яса можна подати свіжі овочі.

У цьому матеріалі читайте поради дієтолога про смачний і корисний сніданок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти