Головна Сьогодні

Рецепт смачного сирного чізкейку з полуничним желе

Готуємо домашній чізкейк з сиру в духовці

Класичний американський чізкейк готують з вершкового сиру, але цей інгредієнт цілком можна замінити на сир. Він повинен бути досить жирним, в ідеалі – домашнім.

Ми поділимося рецептом сирного чізкейку в духовці з полуничним желе. Його можна подавати як на десерт, так і як сніданок.

Сирний чізкейк з полуничним джемом

Чізкейк з полуницею в духовці
Чізкейк з полуницею в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 3 години

Калорійність:

  • 330 ккал на 100 г

Складові:

  • Сир 9% – 600 г
  • Сметана 20% – 180 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванілін – щіпка
  • Пісочне печиво – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Полуничний джем – 300 г
  • Вода – 200 мл
  • Швидкорозчинний желатин – 5 г

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнити в блендері до дрібної крихти і влити до нього розтоплене вершкове масло. Ще раз перемішати до однорідності.
  2. Рознімну форму діаметром 22 см застелити пергаментним папером і розподілити по дну печиво. Розігріти духовку до 160 ºС і випікати основу 10-15 хвилин.
  3. Занурювальним блендером збити сир. Додати цукор, ванілін і сметану. Ще раз подрібнити масу до однорідної консистенції.
  4. По одному додати до сирної маси яйця, після кожного перемішуючи її вінчиком. У результаті повинна вийти суміш консистенції рідкої сметани.
  5. Форму з готовою основою обернути фольгою в 4-5 шарів. Вилити сирну начинку на пісочний шар і поставити форму на глибоке деко. Влити окріп, щоб він доходив приблизно до середини форми.
  6. Випікати при 160 ºС в режимі нижнього нагріву близько 1 години 10 хвилин. Готовий чізкейк повинен злегка тремтіти в центрі. Прибрати форму з дека, зняти фольгу і залишити в вимкненій духовці до охолодження, трохи відкривши дверцята.
  7. У невеликій каструлі розмішати желатин у воді, поки не розчиняться грудочки. Дати постояти півгодини.
  8. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання додати джем, варити ще дві хвилини і зняти з вогню. Трохи остудити суміш і вилити її на чізкейк.

Як подавати чізкейк

Коли желе повністю охолоне, провести ножем уздовж бортів, зняти форму і перекласти чізкейк на блюдо. Поставити на ніч в холодильник. Потім прикрасити листочками м'яти і свіжою полуницею.

Дивіться відео, як зробити полуничний чізкейк без цукру:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом чізкейку за 15 хвилин без випічки. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити лимонний чізкейк від Юлії Висоцької.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти