Модний манікюр

Сукні Лондона

Кращі десерти

Сумка Кароль

Тести

Ціна - космос!

"Розвантажуємося" після свят – 10 легких і корисних страв

Усі вони готуються з дієтичного м'яса з великою кількістю овочів

Після застіль організм просто вимагає легкого і здорового харчування. Тому треба включати в раціон більше овочів, корисної сезонної зелені та дієтичного м'яса. У цій добірці – 10 страв, від салатів до десертів, які можна сміливо готувати тим, хто вирішив трохи розвантажитися після свят.

Салат із сирною заправкою

Фото: instagram.com/nails_studio_hope/
Реклама

Інгредієнти

  • 1,5 ст. л. – зелений горошок
  • 1 шт. – солоний огірок
  • 1/2 шт. – свіжий огірок
  • 1 шт. – яйце
  • 40 г – відварна грудка
  • листя салату
  • зелень, сіль – за смаком
  • 1 ч. л. – сир м'який

Спосіб приготування

  1. Порізати всі інгредієнти, посолити, додати зелень.
  2. Заправити сиром.

Піца-хвилинка

Фото: instagram.com/stroi_naja/
Реклама

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рисове борошно – 4-5 ст. л.
  • Помідор – 1/2 шт.
  • Болгарський перець – 1/2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сир -30 г

Спосіб приготування

  1. Змішати борошно, яйця, сир – перемішати. Нарізати овочі та зелень, додати в тісто.
  2. Вилити тісто на сковороду і обсмажити з двох боків 7-10 хвилин.
  3. Зверху посипати сиром, накрити кришкою і готувати ще кілька хвилин.

Рибна запіканка в духовці

Реклама

Запіканка з риби в духовці
Запіканка з риби в духовці / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 1 кг риби
  • 1 стакан кукурудзяної крупи
  • 2 склянки води
  • 1 склянка йогурту
  • 2 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 70 г моцарели або твердого сиру
  • Сіль, перець – за смаком
  • Розмарин, чебрець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Кукурудзяну крупу добре промити.
  2. Рибне філе порізати середніми шматочками.
  3. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
  4. Крупу викласти на дно жароміцної форми, зверху викласти шматочки риби. На рибу покласти часник і цибулю. Посолити, поперчити. Покласти гілочки чебрецю і розмарину.
  5. Залити двома склянками води і склянкою йогурту.
  6. Зверху викласти шматочки нарізаного або натертого сиру.
  7. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

Печінкові оладки

/ Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 200 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Йогурт – 100 г
  • Петрушка – 1-2 гілочки
  • Кріп – 1-2 гілочки
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Подрібнити печінку в блендері, посолити, поперчити, додати яйце і кукурудзяний крохмаль.
  2. Усе добре перемішати і випікати на антипригарній сковороді без олії, викладаючи печінкову масу ложкою.
  3. Для соусу змішати йогурт, сіль, пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень.
  4. Подавати печінкові оладки разом з йогуртовим соусом.

Запечене філе індички

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 1 кг – філе індички
  • 3 ст. л. – солі
  • 3 зубчики – часнику

Маринад

  • 2 ст. л. – олії
  • 2 ст. л. – соєвого соусу
  • 1 ст. л. – спецій італійські трави
  • 1 ст. л. – карі
  • по 1 ст. л. – гірчиці або сметани
  • мелений перець

Спосіб приготування

  1. Сіль розчинити у воді. Залити нею філе і залишити в холодильнику на 2-3 години.
  2. Змішати інгредієнти для маринаду.
  3. Філе обтерти паперовим рушником і в прорізані отвори покласти часник.
  4. Натерти маринадом, закрити плівкою і поставити в холодильник на добу.
  5. Випікати за 200 градусів 25-30 хвилин.

Крем-суп з кабачків

Суп з кабачків
Суп з кабачків / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 2-3 кабачки
  • 1-2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 120 мл йогурту
  • Олія
  • Сіль, чорний і запашний перець

Спосіб приготування

  1. Кабачки крупно нарізати і обсмажити в сильно розігрітій сковороді на олії до рум'яного кольору, після чого перекласти їх у каструлю.
  2. У тій же сковороді обсмажити нарізану картоплю з цибулею і морквою. Перекласти овочі до кабачків.
  3. Додати в каструлю часник, томатну пасту, товчений чорний і запашний перець. Влити воду, щоб вона покрила овочі, довести суп до кипіння і варити, доки всі овочі не стануть м'якими.
  4. Подрібнити суп блендером, додати йогурт і сіль за смаком, прогріти все разом.

Курячий паштет з волоським горіхом

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 400 г – відвареної курки
  • 100 г – очищеного волоського горіха
  • 100 мл – курячого бульйону
  • чорний мелений перець на кінчику ножа
  • 1/4 ч. л – солі
  • зелень

⠀ Спосіб приготування

  1. Відварити курку в бульйоні зі спеціями.
  2. Подрібнити горіхи в блендері, додати порізану курку і бульйон.
  3. Збивати до потрібної консистенції, додати зелень.

Запіканка з цвітної капусти з помідорами

Запіканка з цвітної капусти
Запіканка з цвітної капусти / Фото: Depositphotos

Інгредієнти

  • 300 г цвітної капусти
  • 20 мл олії
  • 100 мл молока
  • 1 помідор
  • Дрібка солі
  • 70 г твердого сиру
  • 4 яйця

Спосіб приготування

  1. Бланшувати цвітну капусту. Для цього її потрібно розділити на суцвіття і відварити в підсоленій воді 5-8 хвилин.
  2. Кілька маленьких формочок або одну середню змастити олією і викласти цвітну капусту.
  3. Покласти зверху скибочки помідора.
  4. Залити сумішшю з яєць, молока та солі.
  5. Присипати сиром і поставити в духовку на 25-40 хвилин за температури 180 градусів.
  6. Подавати запіканку гарячою, за бажанням прикрасивши зеленню.

Курячий рулет у лаваші

Фото: instagram.com/pp_hudeem_prav_ilno/

Інгредієнти

  • Лаваш
  • Курячий фарш – 150 г
  • Твердий сир – 25 г
  • Печериці – 2 шт.
  • Цибуля – половинка
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт – 2ст. л.
  • Вівсяні пластівці – 2 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Гриби нарізати, сир натерти, цибулю нарізати кубиками і перемішати все з фаршем, додати спеції.
  2. Для соусу змішати вівсяні пластівці, йогурт, яйце, добре перемішати.
  3. Соусом змастити лаваш, додати фарш, посипати тертим сиром і сформувати рулет.
  4. Випікати за 200 градусів 35 хвилин.

Яблучний дієтичний пиріг без борошна

Фото: instagram.com/blueberrynight__/

Інгредієнти

  • Яйце – 2 шт.
  • Яблуко – 150 г
  • Висівки – 70 г
  • М'який знежирений сир – 100 г
  • Підсолоджувач
  • Кориця – за смаком

Спосіб приготування

  1. Відокремити білки від жовтків. Білки збити до крутих піків.
  2. Жовтки з'єднати з іншими інгредієнтами (яблука нарізати кубиками).
  3. Ввести білки в тісто.
  4. Випікати в розігрітій духовці 30-50 хвилин за 180 градусів.

Тут дізнаєтеся про 7 продуктів, які мають бути на кухні здорової людини.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти