I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

"Розвантажуємося" після свят – 10 легких і корисних страв

Усі вони готуються з дієтичного м'яса з великою кількістю овочів

Після застіль організм просто вимагає легкого і здорового харчування. Тому треба включати в раціон більше овочів, корисної сезонної зелені та дієтичного м'яса. У цій добірці – 10 страв, від салатів до десертів, які можна сміливо готувати тим, хто вирішив трохи розвантажитися після свят.

Салат із сирною заправкою

Реклама
Фото: instagram.com/nails_studio_hope/

Інгредієнти

  • 1,5 ст. л. – зелений горошок
  • 1 шт. – солоний огірок
  • 1/2 шт. – свіжий огірок
  • 1 шт. – яйце
  • 40 г – відварна грудка
  • листя салату
  • зелень, сіль – за смаком
  • 1 ч. л. – сир м'який

Спосіб приготування

  1. Порізати всі інгредієнти, посолити, додати зелень.
  2. Заправити сиром.

Піца-хвилинка

Реклама
Фото: instagram.com/stroi_naja/

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рисове борошно – 4-5 ст. л.
  • Помідор – 1/2 шт.
  • Болгарський перець – 1/2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сир -30 г

Спосіб приготування

  1. Змішати борошно, яйця, сир – перемішати. Нарізати овочі та зелень, додати в тісто.
  2. Вилити тісто на сковороду і обсмажити з двох боків 7-10 хвилин.
  3. Зверху посипати сиром, накрити кришкою і готувати ще кілька хвилин.

Рибна запіканка в духовці

Реклама

Запіканка з риби в духовці
Запіканка з риби в духовці

Інгредієнти

  • 1 кг риби
  • 1 стакан кукурудзяної крупи
  • 2 склянки води
  • 1 склянка йогурту
  • 2 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 70 г моцарели або твердого сиру
  • Сіль, перець – за смаком
  • Розмарин, чебрець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Кукурудзяну крупу добре промити.
  2. Рибне філе порізати середніми шматочками.
  3. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
  4. Крупу викласти на дно жароміцної форми, зверху викласти шматочки риби. На рибу покласти часник і цибулю. Посолити, поперчити. Покласти гілочки чебрецю і розмарину.
  5. Залити двома склянками води і склянкою йогурту.
  6. Зверху викласти шматочки нарізаного або натертого сиру.
  7. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.

Печінкові оладки

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 200 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Йогурт – 100 г
  • Петрушка – 1-2 гілочки
  • Кріп – 1-2 гілочки
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Подрібнити печінку в блендері, посолити, поперчити, додати яйце і кукурудзяний крохмаль.
  2. Усе добре перемішати і випікати на антипригарній сковороді без олії, викладаючи печінкову масу ложкою.
  3. Для соусу змішати йогурт, сіль, пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень.
  4. Подавати печінкові оладки разом з йогуртовим соусом.

Запечене філе індички

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 1 кг – філе індички
  • 3 ст. л. – солі
  • 3 зубчики – часнику

Маринад

  • 2 ст. л. – олії
  • 2 ст. л. – соєвого соусу
  • 1 ст. л. – спецій італійські трави
  • 1 ст. л. – карі
  • по 1 ст. л. – гірчиці або сметани
  • мелений перець

Спосіб приготування

  1. Сіль розчинити у воді. Залити нею філе і залишити в холодильнику на 2-3 години.
  2. Змішати інгредієнти для маринаду.
  3. Філе обтерти паперовим рушником і в прорізані отвори покласти часник.
  4. Натерти маринадом, закрити плівкою і поставити в холодильник на добу.
  5. Випікати за 200 градусів 25-30 хвилин.

Крем-суп з кабачків

Суп з кабачків
Суп з кабачків

Інгредієнти

  • 2-3 кабачки
  • 1-2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 120 мл йогурту
  • Олія
  • Сіль, чорний і запашний перець

Спосіб приготування

  1. Кабачки крупно нарізати і обсмажити в сильно розігрітій сковороді на олії до рум'яного кольору, після чого перекласти їх у каструлю.
  2. У тій же сковороді обсмажити нарізану картоплю з цибулею і морквою. Перекласти овочі до кабачків.
  3. Додати в каструлю часник, томатну пасту, товчений чорний і запашний перець. Влити воду, щоб вона покрила овочі, довести суп до кипіння і варити, доки всі овочі не стануть м'якими.
  4. Подрібнити суп блендером, додати йогурт і сіль за смаком, прогріти все разом.

Курячий паштет з волоським горіхом

Фото: Іnstagram.com/pp_rezept

Інгредієнти

  • 400 г – відвареної курки
  • 100 г – очищеного волоського горіха
  • 100 мл – курячого бульйону
  • чорний мелений перець на кінчику ножа
  • 1/4 ч. л – солі
  • зелень

⠀ Спосіб приготування

  1. Відварити курку в бульйоні зі спеціями.
  2. Подрібнити горіхи в блендері, додати порізану курку і бульйон.
  3. Збивати до потрібної консистенції, додати зелень.

Запіканка з цвітної капусти з помідорами

Запіканка з цвітної капусти
Запіканка з цвітної капусти

Інгредієнти

  • 300 г цвітної капусти
  • 20 мл олії
  • 100 мл молока
  • 1 помідор
  • Дрібка солі
  • 70 г твердого сиру
  • 4 яйця

Спосіб приготування

  1. Бланшувати цвітну капусту. Для цього її потрібно розділити на суцвіття і відварити в підсоленій воді 5-8 хвилин.
  2. Кілька маленьких формочок або одну середню змастити олією і викласти цвітну капусту.
  3. Покласти зверху скибочки помідора.
  4. Залити сумішшю з яєць, молока та солі.
  5. Присипати сиром і поставити в духовку на 25-40 хвилин за температури 180 градусів.
  6. Подавати запіканку гарячою, за бажанням прикрасивши зеленню.

Курячий рулет у лаваші

Фото: instagram.com/pp_hudeem_prav_ilno/

Інгредієнти

  • Лаваш
  • Курячий фарш – 150 г
  • Твердий сир – 25 г
  • Печериці – 2 шт.
  • Цибуля – половинка
  • Яйце – 1 шт.
  • Йогурт – 2ст. л.
  • Вівсяні пластівці – 2 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Гриби нарізати, сир натерти, цибулю нарізати кубиками і перемішати все з фаршем, додати спеції.
  2. Для соусу змішати вівсяні пластівці, йогурт, яйце, добре перемішати.
  3. Соусом змастити лаваш, додати фарш, посипати тертим сиром і сформувати рулет.
  4. Випікати за 200 градусів 35 хвилин.

Яблучний дієтичний пиріг без борошна

Фото: instagram.com/blueberrynight__/

Інгредієнти

  • Яйце – 2 шт.
  • Яблуко – 150 г
  • Висівки – 70 г
  • М'який знежирений сир – 100 г
  • Підсолоджувач
  • Кориця – за смаком

Спосіб приготування

  1. Відокремити білки від жовтків. Білки збити до крутих піків.
  2. Жовтки з'єднати з іншими інгредієнтами (яблука нарізати кубиками).
  3. Ввести білки в тісто.
  4. Випікати в розігрітій духовці 30-50 хвилин за 180 градусів.

Тут дізнаєтеся про 7 продуктів, які мають бути на кухні здорової людини.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти