Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Класичний рецепт яблучного штруделя з родзинками і корицею

Приготувати його дещо складно, але цілком можливо

Яблучний штрудель – класика світових десертів. У рідному місті штруделя – Відні – зберігається найперший його рецепт. У 17-му столітті це був молочно-вершковий рулет із сирною начинкою. Сьогодні варіантів штруделя не злічити, але класичним був і буде штрудель з родзинками і корицею. Подається це диво з кулькою морозива. Уся заковика в приготуванні – це тісто, яке треба витягувати-розтягувати до прозорості. Кондитери австрійських ресторанів вчаться цього роками. Але, коли дуже хочеться, можна спекти штрудель удома. І, звісно, вдосконалюватися щоразу.

Яблучний штрудель з родзинками

Яблучний штрудель
Яблучний штрудель / Фото: Depositphotos

Інгредієнти (на 6 порцій):

В тренді
  • 1 кг кислих яблук
  • 100 г мелених ванільних сухарів
  • 250 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • лимонний сік
  • кориця
  • 1 ст. л. коньяк або інший алкоголь
  • 200 г родзинки

Для тіста:

  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 1 яйце
  • 300 г борошна
  • 100 мл теплої води
  • крапля оцту
  • сіль

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти і дати трохи постояти, щоб воно "наповнилося" повітрям. Додати яйце, масло, сіль за смаком, розвести 100 мл теплої води (з додаванням краплі оцту) і перемішати все до отримання крутого тіста.
  2. Родзинки замочити в теплій воді.
  3. Замішувати бажано руками, без використання міксера. Місити тісто слід доти, доки воно не стане легко відходити від рук. Сформувати кулю, змастити її оливковою або соняшниковою олією, загорнути у фольгу і залишити під підігрітою ємністю або під рушником на 20-30 хвилин.
  4. Яблука помити, почистити, видалити серцевину і нарізати на тонкі часточки, а після перемішати з цукром і корицею в друшляку, встановленому над мискою. Потім змішати з родзинками і з алкоголем. Закрити перевернутою тарілкою, поставити гніт (наприклад, літрову банку з водою). Сухарі обсмажити в олії до золотистого кольору.
  5. На столі розкласти лляну підстилку, викласти тісто, посипати борошном і розкачати качалкою. Потім тісто обережно розтягнути руками в різних напрямках – воно має бути дуже тонким. Товстіший край треба відрізати.
  6. Розтягнуте тісто скропити соком лимона і посипати сухарями. Розподілити яблучну масу на 2/3 поверхні тіста. Згорнути штрудель з допомогою рушника.
  7. Обережно викласти на деко, попередньо змащене вершковим маслом, поставити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.
  8. Готовий штрудель посипати просіяною цукровою пудрою.

Тут знайдете рецепт найніжнішого баскського чизкейку.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти