Головна Сьогодні

Класичний рецепт яблучного штруделя з родзинками і корицею

Приготувати його дещо складно, але цілком можливо

Яблучний штрудель – класика світових десертів. У рідному місті штруделя – Відні – зберігається найперший його рецепт. У 17-му столітті це був молочно-вершковий рулет із сирною начинкою. Сьогодні варіантів штруделя не злічити, але класичним був і буде штрудель з родзинками і корицею. Подається це диво з кулькою морозива. Уся заковика в приготуванні – це тісто, яке треба витягувати-розтягувати до прозорості. Кондитери австрійських ресторанів вчаться цього роками. Але, коли дуже хочеться, можна спекти штрудель удома. І, звісно, вдосконалюватися щоразу.

Яблучний штрудель з родзинками

Яблучний штрудель
Яблучний штрудель
Фото: Depositphotos

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • 1 кг кислих яблук
  • 100 г мелених ванільних сухарів
  • 250 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • лимонний сік
  • кориця
  • 1 ст. л. коньяк або інший алкоголь
  • 200 г родзинки

Для тіста:

  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 1 яйце
  • 300 г борошна
  • 100 мл теплої води
  • крапля оцту
  • сіль

Спосіб приготування:
  1. Борошно просіяти і дати трохи постояти, щоб воно "наповнилося" повітрям. Додати яйце, масло, сіль за смаком, розвести 100 мл теплої води (з додаванням краплі оцту) і перемішати все до отримання крутого тіста.
  2. Родзинки замочити в теплій воді.
  3. Замішувати бажано руками, без використання міксера. Місити тісто слід доти, доки воно не стане легко відходити від рук. Сформувати кулю, змастити її оливковою або соняшниковою олією, загорнути у фольгу і залишити під підігрітою ємністю або під рушником на 20-30 хвилин.
  4. Яблука помити, почистити, видалити серцевину і нарізати на тонкі часточки, а після перемішати з цукром і корицею в друшляку, встановленому над мискою. Потім змішати з родзинками і з алкоголем. Закрити перевернутою тарілкою, поставити гніт (наприклад, літрову банку з водою). Сухарі обсмажити в олії до золотистого кольору.
  5. На столі розкласти лляну підстилку, викласти тісто, посипати борошном і розкачати качалкою. Потім тісто обережно розтягнути руками в різних напрямках – воно має бути дуже тонким. Товстіший край треба відрізати.
  6. Розтягнуте тісто скропити соком лимона і посипати сухарями. Розподілити яблучну масу на 2/3 поверхні тіста. Згорнути штрудель з допомогою рушника.
  7. Обережно викласти на деко, попередньо змащене вершковим маслом, поставити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.
  8. Готовий штрудель посипати просіяною цукровою пудрою.

Тут знайдете рецепт найніжнішого баскського чизкейку.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти