Сидр і збитень з яблуками – дуже схожі напої. Але перший готується на основі нефільтрованого яблучного соку, а другий більше схожий на яблучний компот із прянощами.
Дивіться відео, як приготувати яблучний сидр в домашніх умовах:
Ми поділимося рецептом простого збитню, який легко повторити в домашніх умовах. Він ароматизується сушеною м'ятою, імбиром, корицею та гвоздикою.
Збитень: рецепт з яблуками
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 2 яблука
- 2 ч. л. сушеної м'яти
- Імбир – за смаком
- 1 паличка кориці
- 4 шт. гвоздики
- 5 ст. л. меду
- 6 склянок води
Спосіб приготування:
- Яблука вимити і нарізати на шматочки разом зі шкіркою. Викласти в каструлю.
- Додати м'яту, імбир, корицю і гвоздику.
- Залити все водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити 15 хвилин.
- Забрати каструлю з вогню, додати мед, перемішати, закрити кришкою і залишити настоятися 15-20 хвилин.
- Гарячий напій процідити, розлити по чашках або склянках і насолоджуватися.
Збитень: користь при застуді
Завдяки великій кількості спецій гарячий збитень відмінно зігріває і має протизапальні властивості. Раніше його пили переважно в зимовий період. А холодним збитнем освіжалися влітку або після лазні.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати яблучне пюре . "Сьогодні" також ділилися рецептом яблучного сидру від Джеймі Олівера.