За традицією в Європі, США і Африці день прийнято починати з чашечки міцної кави. При цьому багато хто помилково вважає її повноцінним сніданком, повідомляє Твой Малыш.
Однак сучасні дослідження доводять, що кава може нашкодити здоров'ю, якщо вживати її понад норму і в неправильний час доби.
Жирні та солодкі страви, якими багатий раціон сучасного міського жителя, а також фастфуд дуже шкідливі для здоров'я травної та серцево-судинної системи. Вчені впевнені, що, запиваючи не дуже корисну їжу кавою, можна значно підсилити її негативний вплив на організм.
За їх даними, після будь-якого прийому їжі, навіть у абсолютно здорової людини, рівень цукру в крові істотно підвищується. Якщо ж випити після щільного обіду чашечку кави, цей показник досягне переддіабетним рівня, і тоді виростає ризик захворіти на цукровий діабет.
Вчені запевняють, що жирна їжа заважає засвоювати глюкозу з крові, підвищуючи її концентрацію в крові приблизно на третину. Тому можна стверджувати, що зловживання жирною їжею викликає скачки рівня глюкози в крові. А після кави збільшення цього показника відбудеться майже на 60%.
Жирна їжа в поєднанні з кофеїновими продуктами порушує комунікацію між підшлунковою залозою і шлунком, що, в свою чергу, заважає нормалізації рівня цукру після їжі.
Тому фахівці рекомендують мінімізувати кількість насичених жирів і напівфабрикатів, а також не варто вживати каву відразу після основних прийомів їжі.
Читайте також:
- Правильне харчування: ТОП-6 варіантів здорового сніданку
- Простий спосіб знизити шкоду від куріння
- Вчені спроектували будильник, який варить свіжу каву
- Як підбадьоритися: ТОП найкращих напоїв
- Як зробити ранок приємним: 10 корисних ритуалів
- Ворожити на кавовій гущі: 5 вагомих причин не відмовляти собі в каві