Великий піст 2019 розпочався 11 березня і триватиме до 27 квітня. Впродовж усього цього періоду не можна вживати будь-які продукти тваринного походження. У той же час, піст – не привід відмовлятися від смачної їжі. Ми радимо приготувати на вечерю локшину з овочами і соєвим сиром тофу – таке блюдо вас приємно здивує.
Локшина з овочами і тофу
Складові:
- Сир тофу – 400 г
- Часник – 3 зубчики
- Локшина або спагеті – 350 г
- Морква – 2 шт.
- Олія – 2.5 столові ложки
- Селера – 2 стеблини
- Перець червоний солодкий – 1 шт.
- Цукіні – 1-2 шт.
- Соус соєвий – 1/4 склянки
- Олія кунжутна – 1/2 чайної ложки
- Кінза – за смаком
Рецепт приготування:
- Натріть моркву, наріжте селера, перець наріжте соломкою, а цукіні кружечками. Тофу наріжте невеликими кубиками, обсушіть на паперовому рушнику, щоб видалити надлишки рідини.
- Зваріть локшину за інструкцією на упаковці, відкиньте на друшляк. Викладіть в чашу, скропіть олією, перемішайте, накрийте, щоб не охолола.
- Розігрійте на сковороді 1 ст. л. рослинного масла, обсмажте тофу 2 хвилини до світло-коричневого кольору, перевернувши один раз. Викладіть на тарілку.
- На сковороду налийте олію, що залишилася, додайте перець, моркву, селеру, рубаний часник, смажте 2 хвилини. Потім викладіть кружечки цукіні, розрізані навпіл, смажте ще 4 хвилини. Додайте соєвий соус, тофу, перемішайте, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, полийте кунжутною олією, перемішайте.
- Викладіть локшину і тушковані овочі з тофу на порційні тарілки, прикрасьте гілочками кінзи.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як приготувати пісні макарони з томатним соусом і маслинами. Ми також ділилися рецептом тушкованої квасолі з помідорами чері.
Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі для пісних страв:
Читайте також: