Існує маса різновидів холоднику в залежності від регіону, де його готують, і від кулінарних традицій кожної окремо взятої родини. Ми розповімо, як приготувати холодний буряковий суп на хлібному квасі.
Холодник на квасі
Складові:
- 5 штук. буряка
- 1 морква
- 1 ст.л. оцту 3%
- 700 мл хлібного квасу
- 2 пучки зеленої цибулі
- 2 огірки
- 2 яйця
- цукор
- сіль
- сметана
- зелень – за смаком
Рецепт приготування:
- Буряк і моркву нарізати кубиками, буряк припустити на невеликому вогні протягом 3-5 хвилин з оцтом, моркву – так само, але без оцту.
- Охолодити овочі і покласти в квас. Якщо ви берете молодий буряк, то можна зварити і нарізати окремо його бадилля.
- Огірки очистити від шкірки, нарізати кубиками, нарізати відварені яйця і цибулю.
- Перед подачею в миску покласти огірки, моркву, цибулю і яйця, сіль та цукор, залити буряком з квасом.
- Подавати із зеленню і сметаною.
Напомним, ранее мы писали, як приготувати суп-пюре з щавлю. Сайт "Сьогодні" також ділився кращими рецептами окрошки. Крім цього, ми розповідали, як приготувати картопляний суп з черемшею.
Дивіться відео, у скільки обійдуться українцям різні рецепти окрошки:
Читайте також: