Догляд за волоссям

Пальто на осінь

Відпочинок в Турції

Сирники на сніданок

Тести

Ціна - космос!

Як приготувати Львівський сирник: рецепт Григорія Германа

Телеведучий каналу "Україна" поділився рецептом популярного десерту

"В українській мові, як і в давньоруській, сир називають "сир". І запіканка з сиру – "Сирник". А сирнички, тобто оладки з сирного тіста – також "Сирнички". Є мокрий сирник і є сухий. Відрізняються тим, що в сухому, крім сирної маси, є ще основа з пісочного тіста. Виходить щось типу чізкейку. Ми робимо мокрий сирник – без коржа", – написав ведучий шоу "Свекруха чи невістка" у своєму Facebook.

Львівський сирник від Григорія Германа

Реклама

Складові:

  • Сир жирний – 500 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Масло вершкове – 100 г (можна і 150 г)
  • Цедра 1 лимона
  • Манка – 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Какао – 3 столові ложки.
  • Молоко – 50 мл
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор -100 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Якщо сир зернистий або занадто щільний – додаємо трішки молока і пробиваємо занурювальним блендером до однорідної маси.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків. Другі ретельно перетираємо з цукром. Міксером, для більшої ретельності. І взагалі, не ховайте міксер.
  3. Змішуємо жовтки з сирною масою. Туди ж відправляємо вершкове масло (його попередньо розм'якшити, хай полежить не в холодильнику пару-три години). Залиште маленький шматочок. Останній штрих в цій частині – ложка манки. Всипаємо й збиваємо.
  4. Миємо віночки і збиваємо білки в міцну піну. Акуратно вводимо в сирну масу.
  5. Силіконову форму – просто дістаємо. Металеву – змащуємо маслом і посипаємо злегка манкою. Вливаємо масу, заповнюючи на дві третини. Під час випічки вона підніметься, але потім, при охолодженні, знизиться.
  6. Випікаємо в розігрітій до 190 С духовці протягом 40-50 хвилин. Виймаємо, даємо охолонути – і в холодильник на 2-3 години.
  7. За 20 хвилин до подачі сирника дістаємо рондель. Додаємо туди все для глазурі і нагріваємо на малому вогні, постійно помішуючи. Повинна вийти консистенція густої сметани. Розбавляти її можна молоком, загущувати – маслом.
  8. Дістаємо сирник, ставимо на решітку з духовки. Вниз – велику тарілку, зверху сирник. І поливаємо сирник глазур'ю.
  9. Сирник в шоколадній глазурі ставимо застигати в холодильник.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирної запіканки з бананами. Ми також писали, як приготувати смачну запіканку з сиру в мікрохвильовці. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирники з вишнею за рецептом Юлії Висоцької..

Дивіться відео, як приготувати несолодкі сирники з зеленню за рецептом Григорія Германа:

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на сьогодні
Захищати очі від випромінюваного гаджетами синього світла
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як приготувати домашній тірамісу
Хакнути
Ніколь Кідман для американського Harper's Bazaar
Естетика дому
Інтер'єрна лінійка від Louis Vuitton
1/2
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти