Головна Сьогодні

Як приготувати ідеальний чізкейк Нью-Йорк: рецепт Тетяни Литвинової

Суддя "МастерШеф" розповіла, як приготувати найсмачніший чізкейк

"Цей екземпляр на фото я прикрасила свіжою лохиною і присипала цукровою пудрою і кандурином (кондитерським золотом), а до нижнього шару додала хрусткі шоколадні кульки з рисового борошна. Фантазуйте і ви, таким чином виходять шедеври і нові враження!", – написала Тетяна Литвинова в своєму Instagram.

Ідеальний чізкейк Нью-Йорк

38446209_301672177233350_5220677935362473984_n
Чізкейк від Тетяни Литвинової
Фото: instagram.com/Tanita_litvinova

Складові:

  • Вершковий сир або сир 9-15% жирності – 900 г
  • Цукор – 200 г
  • 5 яєць
  • 3 ст.л. (135 г) борошна
  • 100 мл жирних вершків для збивання
  • 1 ст. л. лимонної цедри
  • 1 пакетик ваніліну
  • 280 г галетного печива (по типу "Марія")
  • 50 г цукру
  • 110 г масла вершкового

Топінг:

  • 240 мл сметани
  • 3 ст.л цукру
  • 1/2 пакетика ваніліну

Рецепт приготування:

  1. У чаші блендера подрібнити печиво, додати цукор і розтоплене вершкове масло.
  2. Викласти отриману масу в форму 23-24 см, застелену пергаментом, і розрівняти. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
  3. Якщо у вас вершковий сир, з'єднайте його з допомогою міксера з цукром і борошном, перемішуючи не більше 2 хвилин. Якщо ж сир, використовуйте для цього фудпроцессор або блендер з чашею, поки не отримаєте однорідну масу без грудочок.
  4. Потім до отриманої маси, продовжуючи перемішувати, додайте яйця по одному, перемішуючи не більше 30 секунд. Потім додати окремо збиті вершки і ваніль із цедрою. З'єднати лопаткою до однорідності.
  5. Дістати нижній корж з холодильника і вилити сирну масу зверху. Злегка постукати формою по поверхні столу вгору-вниз, але не з боку в бік.
  6. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшити температуру до 120 градусів і випікати ще 60-90 хвилин.
  7. Сметану, цукор і ваніль з'єднати і вилити на приготовлений і гарячий чізкейк. Поставити в духовку ще на 15 хвилин.
  8. Після того, як дістанете з духовки, проведіть тильною стороною ножа між формою і чізкейком, доходячи до дна форми. Це потрібно, щоб після охолодження він зберіг ідеальну форму зверху.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати закуску зі свіжого інжиру від Тетяни Литвинової. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом торта "Литвинка".

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти