Термін придатності сиру безпосередньо залежить від умов його зберігання. Щоб продукт якомога довше залишався свіжим і зберігав свій смак, структуру і аромат, потрібно знати деякі секрети.
Як зберігати сир вдома
Сир можна тримати навіть в поліетиленовому пакеті, але це не найкращий варіант. У кожного сорту є свої особливості зберігання. Яким би не був сир, завжди тримайте його в ящику для овочів в холодильнику – там температура низька і стабільна.
Тривалість зберігання сиру різниться в залежності від сорту. Чим твердіше сир, тим довше він буде залишатися свіжим.
Тверді витримані сири (пармезан, витримана гауда): спочатку оберніть шматок сиру пергаментним папером, потім додайте шар харчової плівки.
Блакитні сири (горгонзола, рокфор): загорніть в харчову плівку.
Напівтверді і тверді сири (чедер, швейцарський, грюйер): загорніть в харчову плівку.
М'які, напівм'які і гострі сири (козячий, камамбер, брі, лімбургер): помістіть в пластиковий контейнер з кришкою.
Свіжі сири в рідини (моцарела або фета): залиште сир в оригінальній упаковці, змінюючи воду кожні кілька днів.
Корисна порада
Кожен раз використовуйте новий шматок харчової плівки або вощеного паперу, щоб перепакувати сир після використання.
Дивіться відео, як вибрати сир з пліснявою:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плавлений сир з грибами . Крім цього, ми ділилися рецептом сирних паличок у фритюрі .