I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати дріжджовий пиріг з полуницею

Рецепт закритого пирога з полуничною начинкою

Дріжджовий пиріг з полуницею стане прекрасним десертом для домашнього чаювання. Ви можете замінити полуницю іншими ягодами або фруктами або зробити начинку асорті. Розріжте пиріг тільки через 3-4 години після випічки, щоб начинка встигла загуснути і не розтеклася. 

Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з полуниці:

Реклама

Пиріг з полуницею з дріжджового тіста

Інгредієнти:

Реклама

Для опари:

  • 15 г дріжджів
  • 150 г пшеничного борошна
  • 150 мл молока

Читайте також:

Для тіста:

Реклама
  • 350 г пшеничного борошна
  • 175 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 яєчний жовток
  • 50 г цукру
  • 2 г солі
  • 125 г вершкового масла

Для начинки:

  • 500 г свіжої або замороженої полуниці
  • 150 г цукру
  • цедра 1 апельсина
  • 30 г ягідного джему

Рецепт приготування:

  1. Для опари розчиніть дріжджі в молоці, змішайте з борошном, накрийте кришкою і залиште для бродіння на 1 годину.
  2. Ягоди помийте і обсушіть, видаліть плодоніжки. Замороженій полуниці дайте відтанути в друшляку.
  3. Перекладіть опару в чашу міксера, додайте інші інгредієнти і замісіть гладке, м'яке тісто. Перекладіть його в злегка змащену олією миску, накрийте плівкою або кришкою і залиште в теплі на 1 годину.
  4. Перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і розділіть на дві нерівні частини.
  5. Змастіть дно і бортики форми діаметром 28-30 см вершковим маслом. Викладіть більшу частину тіста, розподіліть руками. Накрийте плівкою і залиште для вистоювання на 45-60 хвилин.
  6. Меншу частину тіста розкачати в прямокутник завтовшки 5 мм, наріжте смужки завширшки 5-7 мм і на папері або змащеній маслом плівці, сформуйте решітку. Прикрийте плівкою і дайте розстоятися.
  7. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  8. Цукор розітріть з апельсиновою цедрою. Змастіть нижню частину тіста джемом. Викладіть на джем полуницю, посипте цукром і накрийте решіткою. Закріпіть кінці решітки. Змастіть поверхню пирога злегка збитим яйцем і поставте в духовку.
  9. Випікайте пиріг 40-50 хвилин, поки поверхня не стане золотистою. Нижній шар тіста повинен повністю пропектися.
  10. Готовий пиріг остудіть на решітці в формі 10-15 хвилин, потім дістаньте з форми і охолодіть до кімнатної температури.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного тарта з пісочного тіста. "Сьогодні" також писали, як приготувати полуничний пиріг в мультиварці.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти