З квіток цукіні можна готувати дуже смачні і незвичайні страви . Ми пропонуємо нафарширувати їх козячим сиром і обсмажити в клярі.
Перед приготуванням квіти цукіні потрібно буде промити, обережно видалити маточки і зелені "хвостики-листочки" по кромці квітки зовні. Потім викласти на рушник, щоб стекла вода.
Смажені квітки цукіні з козячим сиром
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
![Квіти цукіні в яйці Квіти цукіні в яйці](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5ef/b11/9d7/5efb119d7b028.jpg.webp)
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 192 ккал на 100 г
Складові:
- 20 дрібних квіток цукіні
- 150 г м'якого козячого сиру
- 20 г пармезану
- 2 яйця
- 100 мл молока
- 5 ст. л. борошна
- 1/2 ч.л. італійських трав
- Сіль
- Рослинна олія – для смаження
![Піца з лисичками і сиром](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5d8/dcd/977/5d8dcd9777403.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- Змішати вінчиком яйця, молоко, борошно, сіль, пряні трави і тертий сир.
- Квітки цукіні помити і обсушити.
- Акуратно, за допомогою чайної ложки, наповнити кожну квітку козячим сиром і опустити в тісто.
- На сковороді добре розігріти олію і обсмажити квітки з двох сторін на середньому вогні.
- Коли вони вкриються рум'яною скоринкою, перекласти їх на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.
Як подавати квіти цукіні
Подавати закуску гарячою, можна з легким білим або червоним вином.
Дивіться відео, які квіти можна готувати:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні, а також писали, як запекти дораду з цукіні і помідорами .