З квіток цукіні можна готувати дуже смачні і незвичайні страви . Ми пропонуємо нафарширувати їх козячим сиром і обсмажити в клярі.
Перед приготуванням квіти цукіні потрібно буде промити, обережно видалити маточки і зелені "хвостики-листочки" по кромці квітки зовні. Потім викласти на рушник, щоб стекла вода.
Смажені квітки цукіні з козячим сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 192 ккал на 100 г
Складові:
- 20 дрібних квіток цукіні
- 150 г м'якого козячого сиру
- 20 г пармезану
- 2 яйця
- 100 мл молока
- 5 ст. л. борошна
- 1/2 ч.л. італійських трав
- Сіль
- Рослинна олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Змішати вінчиком яйця, молоко, борошно, сіль, пряні трави і тертий сир.
- Квітки цукіні помити і обсушити.
- Акуратно, за допомогою чайної ложки, наповнити кожну квітку козячим сиром і опустити в тісто.
- На сковороді добре розігріти олію і обсмажити квітки з двох сторін на середньому вогні.
- Коли вони вкриються рум'яною скоринкою, перекласти їх на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.
Як подавати квіти цукіні
Подавати закуску гарячою, можна з легким білим або червоним вином.
Дивіться відео, які квіти можна готувати:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні, а також писали, як запекти дораду з цукіні і помідорами .