Дорада – це смачна і корисна риба, яку дуже складно зіпсувати. Тому приготувати її під силу навіть початківцям-кулінарам. Учасник "МастерШеф" 8-й сезон Дмитро Кравчук поділився рецептом запеченої доради з лимоном, черрі і цукіні.
Дорада на грилі з томатами і цукіні
Складові:

- Дорада – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Чебрець – 1 гілочка
- Сіль і перець – за смаком
- Оливкова олія – 10 г
- Цукіні – 100 г
- Помідори черрі – 80 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Зачистити дораду.
- Зробити по три надрізи на черевці з обох сторін.
- Для маринаду додати сіль, перець, сік лимона і гілку чебрецю.
- Залишити рибу в холодильнику на годину.
- З овочами таку ж процедуру зробити перед обсмажуванням.
- Рибу обсмажувати 7 хвилин з кожного боку. Овочі – до 2 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сібаса по-прованськи. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом лосося в медово-соєвій глазурі. Крім цього, ми розповідали, як приготувати киш із рибою і морепродуктами.
Дивіться відео, як приготувати мідії в часниково-вершковому соусі: