Книги на літо

Степан у Каннах

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Брежнєва та фури

Вчені з'ясували, звідки у швейцарському сирі беруться діри

Цьому процесу допомагають мікроскопічні частини сіна

Вчені з Швейцарського аграрного інституту встановили, що дірки в швейцарському сирі виникають через частки соломи в молоці.
 
Як з'ясували вчені, у міру того, як молоко формується в сир, цьому процесу допомагають мікроскопічні частинки сіна. Йдеться про традиційні сорти, такі як емменталь і аппенцеллер.

На думку фахівців, зменшення кількості дірок в сирах в останні 15 років зумовлено переходом від старих методів доїння корів у коморах до повністю автоматизованої системи.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти