Валлійське печиво на сковороді – рецепт випічки, яку обожнюють у Британії

Це щось середнє між оладками, печивом і булочками. Плюс печива в тому, що воно смажиться на сковороді і вам не потрібно гріти духовку. Ідеально, якщо у вас є журавлина, але її можна замінити родзинками
Валлійське печиво
Валлійське печиво

Продовжуємо знайомитися зі світовою картою печива. Ми розповідали про італійські "Дамські поцілунки", тепер дізнаємося, як приготувати валійське печиво, яким пишаються у Вельсі. Воно справді готується на сковороді з продуктів, які є в будь-якому домі. У календарі лайфхаків літа знайдете кращі ідеї, як його гідно провести.

Традиційне і улюблене печиво вельських шахтарів і школярів

Реклама

Тобто зрозуміло, що це печиво з віком. Точніше, його сучасному рецепту більше сотні років, адже активного вуглевидобутку в Британії давно не існує. Вельські жінки смажили валлійське печиво своїм чоловікам-шахтарям і дітям. Воно дуже швидко готується і зручне за формою – його легко загорнути в папір і покласти в кишеню. Залишається додати, що це пишне і смачне печиво можна подавати з ягідним сиропом і зі збитими вершками.

Читайте також:

Як приготувати валлійське печиво

Реклама

Валлійське печиво
Валлійське печиво

Інгредієнти

  • Борошно – 280 г (може знадобитися трохи більше)
  • Цукор – 150 г
  • Розпушувач – 2,5 ч. л.
  • Цедра 1 апельсина
  • Горіх мускатний – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Масло вершкове – 115 г
  • Родзинки без кісточок (або журавлина) – 100 г
  • Яйце – 2 шт. (великих)
  • Молоко – 2-3 ст. л.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Змішати борошно, цукор, розпушувач, мускатний горіх і сіль. Додати масло і розтерти руками до пісочного стану тіста, додати помиті, сухі родзинки.
  2. Яйця збити з кількома ложок молока і влити в суху суміш, замісити тісто (якщо буде сухувато, додати молока).
  3. Тісто загорнути в харчову плівку і прибрати на годину в холодильник.
  4. Тісто розкачати на пріпиленний борошном поверхні 0,5 см заввишки і вирізати кружальця 5 см у діаметрі.
  5. Розігріти сковороду з товстим антипригарним покриттям на середньому вогні, змастити олією і випікати до золотистого кольору 4-5 хвилин з кожного боку.
  6. Остудити на решітці і посипати цукровою пудрою.

І ще один рецепт – кіша з черешнею і мигдалем – дізнаєтеся з відео.

15 секретів найкращого домашнього печива знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти