I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Легкий рецепт "Дамських поцілунків" – печива, від якого неможливо відірватися

Рецепт був створений наприкінці 19 століття спеціально для короля Італії Віктора Еммануїла II. Воно готується на основі мигдального борошна, тому й має неймовірну текстуру та аромат. Усередині – хороший чорний шоколад
Печиво "Дамські поцілунки"
Печиво "Дамські поцілунки"

"Дамські поцілунки" або "Поцілунки дами" – це одне з найпоширеніших десертів в Італії разом із сицилійськими трубочками канолі. Його рецепту більше ста років, але досі в кондитерських регіону П'ємонт продається ця вишукана випічка. Дізнаємося особливості "Дамських поцілунків" і запишемо рецепт. Якщо хочете провести це літо по-особливому, скористайтеся ідеями з нашого календаря лайфхаків.

Для короля, щоби було солодко

Реклама

За легендою, "Дамські поцілунки" були присвячені королю Італії Віктору Еммануїлу II. Одного разу йому захотілося чогось незвичайного на десерт, але у кухаря не було особливих інгредієнтів, хіба що мигдаль, яйця, масло і шоколад – довелося викручуватися. Назву теж було придумано на ходу – король любив і цінував красу жінок, тому "Поцілунок дами". Печиво і справді нагадує губи жінки.

Принцип печива – сендвіч із шоколадом усередині, начинки можна варіювати. Всередині може бути і білий шоколад, і щільний джем, і збиті вершки.

Як спекти "Дамські поцілунки" – рецепт

Реклама

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 240 г
  • Цукор тростинний – 200 г
  • Мигдаль – 200 г
  • Масло вершкове (холодне) – 200 г
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Яйце куряче (приблизно 0,5 одного змішаного яйця) – 20 г
  • Сіль – щіпка
  • Шоколад темний (для начинки – хорошої якості) – 100 г

Спосіб приготування

  1. Очищений мигдаль і 1 ст. л. цукру покласти в чашу потужного міксера і подрібнити до стану борошна.
  2. У чашу блендера викласти мигдалеве борошно і всі інші інгредієнти: цукор, пшеничне борошно, вершкове масло, яйця (1 жовток і 0,5 від цілого яйця) і щіпку солі.
  3. Змішати все до отримання м'якого тіста. Зібрати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 10-12 годин.
  4. Розкачати тісто в пласт завтовшки близько 1 см, намагаючись не дати при цьому тісту сильно розігрітися.
  5. Духовку увімкнути розігріватися на 140 градусів. Деко застелити папером для випічки. За допомогою невеликої круглої формочки вирізати з тіста кружальця однакового розміру, руками швидко сформувати з них кульки (розміром з горіх фундук), викласти на застелене деко.
  6. Викласти їх на деко на відстані одне від одного – печиво збільшиться трохи в розмірі в процесі випічки.
  7. Випікати до готовності, до легкого золотистого кольору, близько 20-23 хвилин.
  8. Для начинки розтопити шоколад на водяній бані.
  9. З'єднати між собою половинки печива, виклавши на одну половинку трохи шоколаду. Готовому печиву дати трохи постояти.

Як приготувати кіш з черешнею і мигдалем – дізнаєтеся з відео.

Реклама

15 рецептів смачного домашнього печива зібрані тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти