I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Торт "Лимонник" з безе: рецепт від Тетяни Литвинової

Рецепт приготування смачного лимонного торта зі сметанним кремом і меренгою

Лимонний торт від кулінарного експерта Тетяни Литвинової – це ідеальний пісочний корж, нехитра меренга і багато лимона.

"Якщо любите лимонні смаки, вам точно зайде. Ще одна перевага – він копійчаний по собівартості і потребує мінімум часу. Розрахований на діаметр 18-20 см", – написала Тетяна Литвинова в своєму Instagram.

Реклама

Торт "Лимонник"

Торт "Лимонник"
Торт "Лимонник"

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 284 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • Масло – 300 г
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сіль – щіпка
  • 4 жовтки
  • 2 лимона
  • Борошно – 500-600 г

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова
Кулінарний експерт Тетяна Литвинова

Для крему:

  • 4 білка
  • 200 г цукру
  • 60 мл води

Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:

Спосіб приготування:

  1. Акуратно відокремте білок від жовтка – це важливо. Яйця візьміть холодні.
  2. Збийте міксером жовтки з цукром до білого кольору. Додайте холодне масло і продовжіть збивати. Як тільки досягнете однорідної консистенції, додайте борошно. Тісто не повинно бути забитим. Як тільки воно поєдналося, борошна більше не додавайте, а зберіть в шар і розділіть на 4-5 шматків. Поставте на холод (можна навіть в морозилку на 15 хвилин).
  3. Розкачайте тісто на силіконовому килимку, підсипаючи борошно, або на пергаменті між двома листами, трохи більше того обсягу, який потім буде тортом.
  4. Печеться корж близько 10 хвилин. Як тільки підзолотились краї, діставайте, і поки він гарячий, виріжте його форму, провівши ножем по периметру.
  5. У сотейнику зробіть сироп з 60 мл води і 200 г цукру. Доведіть до температури 120 °С. Для крему збийте білки до "мильної" піни і тонкою цівкою влийте сироп, продовжуючи збивати до повного охолодження меренги.
  6. Натріть лимон на крупну тертку разом з цедрою, видаліть кісточки.
  7. Зберіть торт. Перекладіть корж на плоску тарілку для подачі, нанесіть крем, потім покладіть натертий лимон з цедрою. І так до кінця. Із залишків коржів зробіть крихту за допомогою качалки. На останній корж замість лимона покладіть рівномірно крихту і дайте постояти йому 6-8 годин.

Корисна порада

Для тих, хто любить різноманітність текстур, можна додати підсушені горіхи перед нанесенням меренги.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти