Головна Сьогодні

Торт "Лимонник" з безе: рецепт від Тетяни Литвинової

Рецепт приготування смачного лимонного торта зі сметанним кремом і меренгою

Лимонний торт від кулінарного експерта Тетяни Литвинової – це ідеальний пісочний корж, нехитра меренга і багато лимона.

"Якщо любите лимонні смаки, вам точно зайде. Ще одна перевага – він копійчаний по собівартості і потребує мінімум часу. Розрахований на діаметр 18-20 см", – написала Тетяна Литвинова в своєму Instagram.

Торт "Лимонник"

Торт "Лимонник"
Торт "Лимонник"
Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 284 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • Масло – 300 г
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сіль – щіпка
  • 4 жовтки
  • 2 лимона
  • Борошно – 500-600 г

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова
Кулінарний експерт Тетяна Литвинова
Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Для крему:

  • 4 білка
  • 200 г цукру
  • 60 мл води

Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:

Спосіб приготування:

  1. Акуратно відокремте білок від жовтка – це важливо. Яйця візьміть холодні.
  2. Збийте міксером жовтки з цукром до білого кольору. Додайте холодне масло і продовжіть збивати. Як тільки досягнете однорідної консистенції, додайте борошно. Тісто не повинно бути забитим. Як тільки воно поєдналося, борошна більше не додавайте, а зберіть в шар і розділіть на 4-5 шматків. Поставте на холод (можна навіть в морозилку на 15 хвилин).
  3. Розкачайте тісто на силіконовому килимку, підсипаючи борошно, або на пергаменті між двома листами, трохи більше того обсягу, який потім буде тортом.
  4. Печеться корж близько 10 хвилин. Як тільки підзолотились краї, діставайте, і поки він гарячий, виріжте його форму, провівши ножем по периметру.
  5. У сотейнику зробіть сироп з 60 мл води і 200 г цукру. Доведіть до температури 120 °С. Для крему збийте білки до "мильної" піни і тонкою цівкою влийте сироп, продовжуючи збивати до повного охолодження меренги.
  6. Натріть лимон на крупну тертку разом з цедрою, видаліть кісточки.
  7. Зберіть торт. Перекладіть корж на плоску тарілку для подачі, нанесіть крем, потім покладіть натертий лимон з цедрою. І так до кінця. Із залишків коржів зробіть крихту за допомогою качалки. На останній корж замість лимона покладіть рівномірно крихту і дайте постояти йому 6-8 годин.

Корисна порада

Для тих, хто любить різноманітність текстур, можна додати підсушені горіхи перед нанесенням меренги.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти