Рибна запіканка в духовці з помідорами, зеленню і сиром – смачна і корисна страва, яку можна приготувати на вечерю. Для запіканки бажано вибирати нежирні сорти риби. Якщо у вас є маленькі порційні формочки, приготуйте страву в них.
Запечена риба з помідорами і сиром
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 129 ккал на 100 г
Складові:
- 600-700 г білої риби
- 50-70 г твердого сиру
- 1-2 помідори
- 3-4 ст. л. сметани
- 3-4 зубчики часнику
- 1 пучок зелені петрушки
- сіль і чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Філе риби нарізати на шматки середнього розміру. Посолити, поперчити і викласти у форму для запікання. Після цього добре змастити сметаною.
- Часник дрібно порубати і посипати ним рибу, змащену сметаною.
- Помідори помити, вирізати плодоніжки і нарізати у вигляді кружечків. Викласти їх зверху на рибу, посолити.
- Натерти твердий сир на крупній тертці, а зелень дрібно порубати ножем. Після цього змішати в мисочці сир і зелень.
- Посипати сумішшю сиру і зелені нарізані помідори. Після цього відправити форму з рибою в духовку, розігріту до 180 ºС. Запікати близько 30 хвилин – сир повинен розплавитися, а зверху утвориться апетитна скоринка.
Корисна порада
Якщо будете готувати заморожене філе риби, перекладіть його з морозилки в холодильник за добу – для розморожування. Потім обов'язково обсушіть рибу паперовим рушником.
Дивіться відео, як зробити рибну запіканку з морквою:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти цвітну капусту з сиром і вершками.