Головна Сьогодні

Петрів піст-2020: рецепт солянки з капусти з грибами

Готуємо апетитну солянку в духовці з солоними грибами

Петрів піст в 2020 році розпочався 15 червня і триватиме до 11 липня. Протягом цього періоду не можна вживати продукти тваринного походження. Дозволені овочі, ягоди, гриби, крупи і бобові, а також риба і дари моря в будь-які дні, крім середи і п'ятниці.

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю в піст, зробіть солянку з капусти з грибами. Вам будуть потрібні солоні гриби – краще, якщо це будуть білі або жовті грузді. Підійдуть і вовнянки, рижики, солоні боровики.

Пісна грибна солянка в духовці

Солянка з капусти з грибами
Солянка з капусти з грибами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 21 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 склянки солоних грибів
  • 500 г свіжої або квашеної капусти
  • 2 цибулини
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. пшеничного борошна

Спосіб приготування:

  1. Гриби нарізати соломкою і обсмажити з цибулею на сковороді. Підсипати борошна і ще трохи обсмажити, помішуючи лопаткою.
  2. Капусту припустити до м'якості, віджати.
  3. Солянку викласти на сковорідку без ручки: шар капусти, шар грибів і зверху знову капуста. Підлити на сковорідку трохи розсолу або води.
  4. Запікати в духовці при 180 ° С близько півгодини.
  5. Готова страва повинна вийти соковитою, але без надлишків бульйону в нижньому шарі.

Як подавати солянку

Подавайте солянку з капусти разом з житнім хлібом.

Дивіться відео, як приготувати салат в пекінській капусті:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет, а також рецептом пісного супу-солянки з квашеною капустою.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти