Ніжні яблучні пиріжки добре підійдуть для зимового чаювання в колі сім'ї. Завдяки кефіру вони виходять м'якими, повітряними і довго не черствіють. Крім кориці, в начинку можна додати ваніль, гвоздику і лимонну цедру.
Дивіться відео, як спекти яблучний хліб:
Пиріжки з яблуками на кефірі і дріжджах
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 241 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 100 мл води
- 100 мл кефіру, ряжанки чи йогурту
- 3 склянки борошна
- Дрібка солі
- 2 ч.л. дріжджів
- 2 ст.л. цукру
- 5 ст.л. олії
Для начинки:
- Яблука
- 1 ст.л. цукру
- 25 г вершкового масла
- Кориця – за бажанням
Спосіб приготування:
- Змішати теплу воду, дріжджі і 1 ст.л. цукру. Залишити на 10-15 хвилин.
- Додати до води з дріжджами інші складові. Замісити тісто і залишити його підніматися в теплому місці на кілька годин.
- Яблука очистити від насіння і шкірки, потушити з додаванням вершкового масла і цукру до м'якості. Дати повністю охолонути.
- Сформувати з тіста "ковбаску", розрізати на шматочки і розкачати. Зверху покласти начинку і сформувати пиріжки.
- Змастити збитим яєчним жовтком, молоком або солодкою чайною заваркою. Випікати 20 хвилин при 180 ºС.
Корисна порада
Це тісто дуже м'яке і ніжне. Його можна не розкачувати, а розділити на рівні шматочки, прямо рукою на столі розплющити, викласти начинку і защипати краї.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних пиріжків з яблуками . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати яблучні пиріжки з листкового тіста.