Якщо ви любите популярний коктейль "Маргарита", приготуйте його осінній варіант – з журавлинним соком, текілою, апельсиновим лікером і лаймовим фрешем.
Дивіться відео, як приготувати лікер із смородини:
Ви можете подавати напій з льодом або без – все залежить від ваших уподобань.
Журавлинна "Маргарита"
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 2 чашки срібної текіли
- 1 1/3 чашки журавлинного соку
- 1 чашка апельсинового лікеру, такого як Куантро або Гранд Марні
- 2/3 склянки свіжого соку лайма
- лід
Спосіб приготування:
- З'єднайте срібну текілу, журавлинний сік, апельсиновий лікер, сік лайма і лід у великому глечику і перемішайте.
- Перелийте коктейль у склянки або процідіть в келихи для "Маргарити" (без льоду).
- Подавайте напій відразу ж після приготування.
Історія коктейлю "Маргарита"
Як з'явився напій насправді, сказати складно. Перша історія розповідає про Денні Негрете, керуючого готелю Crespo Hotel в Пуебло, який пригостив свою подругу Маргариту текілою, змішаною з лимонним соком і Куантро.
Другий варіант виникнення "Маргарити" – історія мексиканського бармена Карлос Харрера. Одного разу до нього в бар прийшла молода актриса, яка вразила його своєю красою, і чоловік придумав для неї особливий коктейль.
І третя легенда розповідає про техаську аристократку Маргариту Сеймз. Одного разу вона влаштувала прийом на своїй віллі в Акапулько, де гостям подавали напої на основі текіли власного виробництва Маргарити. Серед гостей був власник мережі готелів Hilton, який більш ніж оцінив коктейль по достоїнству і вирішив подавати його в барах своїх готелів.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом освіжаючого цитрусового коктейлю з горілкою . "Сегодня" також писали, як приготувати італійський лікер лімончелло .