I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з картоплі для вишуканої вечері – 5 кращих рецептів

Ці рецепти ідеальні для тих, хто не любить витрачати багато часу на приготування вечері, але любить смачно поїсти. З картоплі можна зробити жульєн, запекти його з баклажанами або з беконом і сиром

Здавалося б, такий простий у приготуванні овоч, а підходити до нього треба з усім кулінарним розумом. Тобто приготувати його з тими продуктами, з якими він найкраще поєднується. Ну і не їсти його багато, так нас просять дієтологи. Нижчеі знайдете рецепти страв для швидкої вечері, де головна роль дісталася картоплі. А кращі ціни на продукти для пікніка, вірніше, де їх вигідніше купувати, дізнаєтеся тут.

Жульєн з картоплею, куркою і грибами

Реклама

Жульєн з картоплею, куркою і грибами
Жульєн з картоплею, куркою і грибами

Інгредієнти

  • 800 г картоплі
  • 300 г курячого філе
  • 200 г печериць
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • 100 г вершкового масла
  • 500 мл молока
  • 75 г борошна
  • Кілька гілочок кропу
  • 150 г твердого сиру
  • 4 ст. л. олії

Спосіб приготування

Реклама
  1. Картоплю нарізати соломкою і обсмажити з невеликій кількості олії.
  2. Філе і гриби нарізати соломкою і тушкувати окремо від картоплі 20-30 хвилин, посолити і поперчити.
  3. Для соусу розтопити вершкове масло, просіяти в нього борошно, розтерти ложкою масу, додати молоко, знову добре розмішати і варити до потрібної густоти. Додати до грибів і курки.
  4. Коли соус з грибами і куркою закипить, вимкнути вогонь і додати дрібно нарізаний кріп.
  5. На дно кокотниц або спеціальних горщиків викласти картоплю.
  6. Додати соус з грибами і куркою, посипати тертим сиром.
  7. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 15-20 хвилин, щоб сир покрився рум'яною скоринкою.

Картопляна запіканка з баклажанами і помідорами

Картопляна запіканка з баклажанами і помідорами
Картопляна запіканка з баклажанами і помідорами

Інгредієнти

Реклама
  • 2-3 ст. л. олії
  • 1 цибулина
  • 2 баклажани
  • 400 г картоплі
  • 1 великий помідор
  • 200 г твердого сиру
  • 6 ст. л. сметани або натурального йогурту
  • 2-3 зубчики часнику
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Підготуйте овочі: цибулю наріжте тонкими кільцями, очищену картоплю – кружальцями по 5 мм, баклажан – кружечками по 1 см, помідори – великими кружечками.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть дно форми для запікання столовою ложкою олії.
  3. Викладіть шарами цибулю, картоплю, помідори і баклажани. Повторюйте шари, доки не закінчиться картопля. Посипайте кожен шар сіллю і перцем.
  4. Зверху викладіть ще один шар баклажанів, цибулю та помідори.
  5. Змішайте сметану, пропущений через прес часник. Полийте овочі отриманим соусом, посипте приправами за смаком.
  6. Накрийте форму фольгою і запікайте 1 годину.
  7. Зніміть фольгу, посипте тертим сиром і готуйте ще 15 хвилин, доки верх не підрум'яниться.

Читайте також:

Запечена картопля з беконом і сиром

Картопляні "гармошки" з беконом і сиром
Картопляні "гармошки" з беконом і сиром

Інгредієнти

  • 2 великі картоплини
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г моцарели для піци
  • 4-6 смужок бекону
  • 2 ст. л. сметани
  • 2 пера зеленої цибулі
  • Кріп – за смаком

Спосіб приготування

  1. Помийте картоплю. Зробіть у ній часті глибокі надрізи, прорізаючи поперек майже наскрізь.
  2. Змастіть вершковим маслом і запікайте близько години на застеленому фольгою деку за 180 градусів.
  3. Наріжте сир пластинами.
  4. Бекон подрібніть і обсмажте на сковороді до хрусткої скоринки.
  5. Коли картопля буде готова, дістаньте з духовки і посипте беконом, зверху покладіть шматочки сиру і поставте знову в духовку, щоб сир розплавився.
  6. Подавайте запечену картоплю гарячою, змастивши зверху сметаною або натуральним йогуртом.
  7. Зверху посипте свіжою зеленню.

Гарбузово-картопляна запіканка з беконом

Гарбузово-картопляна запіканка
Гарбузово-картопляна запіканка

Інгредієнти

  • 600 г гарбуза
  • 1 кг картоплі
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. олії
  • 100 мл молока
  • 50 г масла
  • 120 г бекону
  • 100 г копченого чедера
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Картоплю, гарбуз і цибулю почистити.
  2. Картоплю нарізати великими шматочками і відварити в підсоленій воді до м'якості. Злити рідину, додати вершкове масло і підігріте молоко, розім'яти в пюре.
  3. Гарбуз і цибулю довільно нарізати, тушкувати на розігрітій з олією сковороді до м'якості. Посолити. Подрібнити за допомогою блендера.
  4. Бекон нарізати невеликими шматочками і обсмажити до золотистого кольору.
  5. Сир натерти на тертці.
  6. Перемішати картопляне і гарбузове пюре і сир, залишивши частину чедера для посипання. Викласти половину пюре в нероз'ємну жароміцну форму, зверху розкласти бекон і пюре, що залишилося.
  7. Посипати тертим сиром і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці, доки не з'явиться золотава скоринка.

Читайте також:

Картопля з м'ясом в рукаві

М'ясо з картоплею в духовці
М'ясо з картоплею в духовці

Інгредієнти

  • 1-1.5 кг картоплі
  • 500-700 г м'яса (яловичини, телятини, свинини або курки)
  • 1 цибуля
  • 1-2 моркви
  • 1 ст. л. гірчиці в зернах
  • 3-4 ст. л. томатного соусу
  • Сіль, перець
  • Олія

Спосіб приготування

  1. Картоплю почистити, нарізати кубиками.
  2. Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими шматочками.
  3. Обсмажити цибулю і моркву на олії до м'якості.
  4. М'ясо нарізати кубиками, обсмажити в окремій сковороді до золотистого кольору. Посолити, поперчити, за бажанням додати трохи соєвого соусу.
  5. Перемішати нарізану картоплю, м'ясо, цибулю, моркву, гірчицю і томатний соус. За бажанням ще раз приправити.
  6. Скласти все в рукав для запікання. Зав'язати кінці і готувати в розігрітій до 180 градусівС духовці до м'якості картоплі. Вона має легко протикатися виделкою.
  7. Подавати картоплю з м'ясом гарячою.

Як вибрати картоплю для різних страв

  • Щоб купити правильну картоплю, потрібно розуміти, що ви збираєтеся з неї готувати. Найбільше крохмалю містять бульби білого кольору. Це сорти "Адрета" "Конкорд" і "Ківі". Крохмалю в них більше 20%. З таких сортів виходить найсмачніше пюре.
  • Для смаження підходять рожева картопля. Вона добре тримає форму і не розсипається.
  • Якщо стежите за фігурою, купуйте картоплю фіолетового відтінку. У ній крохмалю найменше – до 14%.

До вечері також можна приготувати кіш з тунцем і шпинатом. Рецепт – у відео.

Тут дізнаєтеся 8 способів, як зробити молоду картоплю неймовірно смачною.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти