
Здавалося б, приготувати картопляне пюре – простіше простого. Але це тільки здається, іноді воно справді не виходить – то є грудочки, то воно зарідке. Щоб уникнути таких помилок, треба вміти його правильно приготувати. Нижче дізнаєтеся, яким саме картопляним пюре пишаються ірландці, його особливості та рецепт. У нашому календарі літа знайдете багато корисних лайфхаків, як провести ці три місяці.
Картопляне пюре чамп – чоловічих рук справа
Саме господаря оселі кликали займатися пюре після того, як картопля звариться. Так було багато століть тому в Ірландії. Зрозуміло, що сьогодні цієї традиції не дотримуються. Товкти пюре може будь-хто. Цікавою була подача чампу – коли пюре було готове, його розкладали по тарілках, а зверху клали гарний шматок масла. Зручніше його їсти все-таки ложкою, підштовхуючи масло, що розтануло, до пюре. Тобто щоб у кожну ложку з пюре потрапляла крапля масла.

Як приготувати пюре чамп
Інгредієнти
- 6-8 картоплин
- 110 г зеленої цибулі або зелені часнику
- 350 г молока
- 100 г вершкового масла
- Сіль, перець
Спосіб приготування
- Картоплю промийте та відваріть у шкірці.
- Цибулю дрібно наріжте і нагрівайте в молоці близько 3-4 хвилин. Відставте, щоб молоко натягнуло аромати зелені.
- Картоплю, поки гаряча, очистіть від шкірки і подрібніть у пюре, додаючи молоко з цибулею.
- Додайте в пюре трохи вершкового масла, сіль і перець.
- Розкладіть пюре по індивідуальних мисках, у центрі зробіть поглиблення і покладіть по гарному шматку вершкового масла.
Рецепт грінок з тартаром з лосося та полуниці дізнаєтеся з відео.
Як приготувати найвишуканіше пюре дюшес, дізнаєтеся тут.
Читайте також:
- Картопляна запіканка зі свіжим оселедцем по-фінськи – ще одне смачне застосування цієї риби
- 7 рецептів картопляних зраз із традиційними та найнесподіванішими начинками
- Ви вмієте смажити по-справжньому смачну картоплю? 5 лайфхаків до застосування
- Коротка історія картоплі: як "чортове яблуко" перетворилося на вишуканий гратен
- Ідея для пікніка: як приготувати картоплю з салом на мангалі