Рецепти десертів нашвидкоруч: кращі ідеї солодких страв

28 січня 2021, 17:53
Готуємо швидкі і смачні десерти

Десерт з гранолою і фруктами

Приготування всіляких десертів – це не завжди затратно по часу. Навіть відомий баскський чизкейк, про який ми писали раніше, тільки на вигляд складний у випіканні. Насправді, існує дуже багато смачних домашніх солодощів, які готуються швидко і легко. Швидкі десерти без випічки стануть у нагоді тим, у кого немає багато часу на підготовку. Існує досить велика кількість рецептів солодких страв, які можна зробити без зайвих зусиль. І це не тільки торти з готових коржів, морозиво і фруктові салати зі збитими вершками. Нижче знайдете кращі рецепти десертів нашвидкуруч.

Швидкий сирний десерт

Реклама
Фото: instagram.com/zefiranet/

Складові

  • Печиво – 3-4 шт.
  • Сир – 200 г
  • Йогурт – 100 г
  • Цукор за смаком
  • Гранола – 6 ст. л.
  • Карамель – 4 ст. л.
  • Горіхи
  • Шоколад

Спосіб приготування

  1. Печиво подрібнити в крихту.
  2. Для сирного крему з'єднати сир з йогуртом, додати за смаком цукор і збити занурювальним блендером в однорідну масу.
  3. У високі келихи покласти шарами подрібнене печиво, сирний крем, гранолу, карамельний соус.
  4. Прикрасити горіхами і залишками крихти від печива.

Читайте також:

Реклама

Вафельний торт з горіхами і шоколадною карамеллю

Складові

Реклама
  • Очищені волоські горіхи – 300 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Мед – 300 г
  • Цукор – 300 г
  • Вафельні коржі – 5-6 шт.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Волоські горіхи порубати на дрібні шматочки.
  2. Просіяти какао-порошок, щоб не було грудочок.
  3. У сотейник додати нарізане вершкове масло і цукор. Поставити на середній вогонь і розтопити, помішуючи ложкою.
  4. Влити мед і добре перемішати.
  5. Всипати просіяний какао-порошок і ще раз добре перемішати.
  6. В отриману шоколадну карамель додати горіхи і знову перемішати. Щойно з'являться бульбашки, одразу ж зняти з вогню.
  7. Викласти на велику плоску тарілку перший вафельний корж і великою ложкою намазати на нього гарячу шоколадну карамель, розподіляючи по всій поверхні.
  8. Перший намазаний вафельний корж накрити зверху другим і злегка притиснути його руками. На нього теж викласти шоколадну карамель.Так само зробити з іншими коржами.
  9. Змастити боки торта залишками карамелі.

Читайте також:

Смажені банани з морозивом

Складові

  • Банани – 2 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Шоколад – за смаком
  • Ванільне морозиво – 1-2 кульки

Спосіб приготування

  1. Банан очистити від шкірки.
  2. Розігріти сковороду з вершковим маслом і обсмажити банан з усіх боків.
  3. Перекласти на тарілку і розрізати навпіл.
  4. Подавати десерт з розтопленим шоколадом і кулькою морозива.

Читайте також:

Трайфл з малиною і апельсинами від Джеймі Олівера

Складові

  • Маскарпоне – 250 г
  • Сік 3-х апельсинів
  • Лімончело – 75 мл
  • Знежирене молоко – 100 мл
  • Половина лимона
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Ванільний екстракт
  • Савоярді – 100 г
  • Свіжа малина
  • Тертий чорний шоколад

Спосіб приготування

  1. Вичавити сік з апельсинів, змішати його з лімончело.
  2. Занурити в рідину печиво савоярді тавикласти в форму для десерту.
  3. Для крему змішати з допомогою вінчка вершковий сир, знежирене молоко, цукрову пудру, ваніль, цедру і сік лимона.
  4. Викласти крем зверху на печиво.
  5. Посипати десерт малиною і тертим чорним шоколадом. Поставити в холодильник, щоб трайфл охолов.

Читайте також:

Смажене морозиво в паніровці

Складові

  • Кукурудзяні пластівці – 165 г
  • Вершкове масло – 1/2 склянки
  • Мелена кориця – 1/4 ч. л.
  • Вершкове морозиво – 900 г

Спосіб приготування

  1. Насипте кукурудзяні пластівці в пакет, видаліть з нього зайве повітря і зав'яжіть.
  2. Подрібніть за допомогою качалки на маленькі шматочки.
  3. Обсмажте кукурудзяні пластівці в маслі: розтопіть вершкове масло у великій антипригарной сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнені кукурудзяні пластівці і корицю, злегка збільште вогонь.
  4. Готуйте суміш, постійно помішуючи, до золотисто-коричневого кольору і появи аромату близько 2 хвилин.
  5. Зніміть з вогню, пересипте суміш у неглибокий посуд і дайте їй охолонути.
  6. Дістаньте з холодильника морозиво і сформуйте з нього кульки за допомогою спеціальної ложки або просто чистими руками (можна надіти целофанові рукавички).
  7. Обваляйте морозиво в суміші кукурудзяних пластівців, злегка притискаючи.
  8. Поставте смажене морозиво в морозильну камеру на 10-15 хвилин і подавайте разом з медом, карамельним або шоколадним сиропом, збитими вершками або коктейльними вишнями.

Тут знайдете рецепт домашнього попкорну з карамеллю.