Канапе з огірків
Вони допомагають нам "розігрітися" перед тим, як ми переходимо до основних страв і улюбленого олів'є. Це канапе і закуски на шпажках. Саме вони задають тон святкової вечері тп покращують настрій вам і вашим гостям. Мінізакуски мають бути вишуканими таі не сильно насичувати, це стосується і бутербродів зокрема. Нижче представлені 10 варіантів цих страв.
Канапе з авокадо і креветками
Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей)
- авокадо
- креветки свіжі
- помідори чері
- багет
- вершкове масло
Спосіб приготування
- Багет порізати, обсмажити на вершковому маслі.
- Авокадо порізати кубиками. Скропити лимонним соком.
- Креветки очистити і обсмажити на вершковому маслі.
- Помідори порізати навпіл.
- Зібрати за допомогою шпажок.
Тортилья "Цезар"
⠀ Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей)
- Тортилья
- Смажена курка (філе)
- Листя салату
- Соус "Цезар" або майонез
- Сир вершковий
- Помідори чері
Спосіб приготування
⠀
- Тортилью змастити сиром, зверху – листя салату, далі викласти курку. Зверху – трохи соусу.
- Згорнути в рол, покласти в фольгу і залишити в холодильнику мінімум на 30 хв.
- Розрізати на порції, скріпити з помідорами за допомогою шпажки.
Шпажки в огірку з креветкою
Інгредієнти (розраховуйте залежноі від кількості гостей)
- огірок
- вершковий сир
- кріп
- креветки
Спосіб приготування
- Креветки відварити, обсмажити на вершковому маслі.
- Кріп подрібнити, з'єднати з вершковим сиром.
- Огірок нарізати слайсами.
- На огірок викласти сир і скріпити шпажкою. Щоб огірок не розкрутився, зверху прикрашаємо креветкою.
Канапе з тунцем і огірком
Інгредієнти
- 1 банка – тунець в олії
- 2 шт. – яйця варені
- 1 шт. – червона цибуля
- 2 шт. – огірок
Спосіб приготування
- Цибулю нашаткувати дрібно, обдати окропом, щоб не гірчила.
- Яйця зварити, остудити, почистити.
- Огірок нарізати кружочками- не надто тонко.
- Змішати тунець в олії, нашатковану цибулю і яйця.
- Розкласти невелику порцію отриманої суміші між двох кружечків огірка і подавати.
Канапе з лососем
Інгредієнти
- лосось слабосолений
- тостовий хліб
- вершкове масло
- яйце
- помідори чері
- зелень
- сметана
Спосіб приготування
- Нарізати продукти потрібної вам форми.
- Сформувати канапе: хліб, масло, риба, помідор, прикрасити сметаною і зеленню.
Канапе із запеченою сьомгою
Інгредієнти
- 300-400 г – філе сьомги
- 75 г – вершкового масла
- 1 ст. л. – оливкової олії
- 3 зуб. – часнику
- 1,5 ст. л. – лимонного соку
- сіль, червоний перець чилі за смаком
⠀
Спосіб приготування
- Філе сьомги розморожуємо в холодильнику, обсушуємо паперовими рушниками, натираємо з обох сторін невеликою кількістю солі. Запікаємо за температури 180 градусів 20-25 хвилин.
- Збиваємо блендером до однорідної маси вершкове масло та оливкову олію. Подрібнюємо часник, додаємо в масло, вливаємо лимонний сік і знову збиваємо до однорідності.
- Додаємо готову рибу, солимо, перчимо і подрібнюємо в блендері до потрібної текстури.
- Паштет перекладаємо в скляну банку і відправляємо в холодильнику мінімум на 2 години.
Бутерброди з яйцем і рибними консервами
Інгредієнти
- багет
- 2 шт. – яйця
- 100 г – сиру
- 1 шт. – відварна морква
- 1 бляшанка – рибних консервів
- 2 зуб. – часнику
- 2-3 ст. л – майонезу
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування
- Відварити моркву і яйця.
- Натерти сир, яйця, моркву на дрібній тертці. Часник подрібнити, змішати з майонезом.
- З'єднати сир, яйця і моркву з майонезом, додати консерви, попередньо віджавши рідину. Посолити, поперчити.
- Обсмажити багет, змастити його часником із сіллю.
- На багет викласти паштет, прикрасити зеленню.
Бутерброди з крабовими паличками
Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей) ⠀
- крабові палички
- плавлений сир
- часник
- яйце
- майонез
⠀ Спосіб приготування
- Усі інгредієнти натерти на крупній тертці, додати майонез (1-3 ст. л), посолити.
- Заправити подрібненим часником, перемішати і намазати на хліб. Запікати 10 хвилин.
⠀ Тарталетки з печінкою тріски
Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей)
- печінку тріски
- сир
- яйце
- перець
- майонез
Спосіб приготування
- Яйце і сир натерти на дрібній тертці, печінку тріски подрібнити.
- З'єднати печінку, яйце, сир і перемішати.
- Додати перець за смаком і заправити майонезом.
- Заповнити начинкою тарталетки.
Бутерброди з оселедцем
Інгредієнти
- 1 шт. – філе оселедця
- 2 шт. – яйця
- половина цибулини
- зелена цибуля
- чорний хліб
- майонез – 1 ст. л
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування
- Яйця відварити, остудити і подрібнити. З оселедця зняти шкірку і також подрібнити.
- Додати подрібнену червону цибулю, майонез, сіль і перець. Все вимішати.
- На шматки хліба покласти масу, прикрасити зеленою цибулею.
Тут знайдете рецепти салатів з морепродуктами на Новий рік.