Оригінальні, яскраві та смачні – 10 рецептів канапе і бутербродів на Новий рік

29 грудня 2020, 16:16
Вмикайте фантазію і прикрашайте святковий стіл красивими мінізакусками

Канапе з огірків

Вони допомагають нам "розігрітися" перед тим, як ми переходимо до основних страв і улюбленого олів'є. Це канапе і закуски на шпажках. Саме вони задають тон святкової вечері тп покращують настрій вам і вашим гостям. Мінізакуски мають бути вишуканими таі не сильно насичувати, це стосується і бутербродів зокрема. Нижче представлені 10 варіантів цих страв.

Канапе з авокадо і креветками

Реклама
Фото: Іnstagram.com/annet_parizh/

Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей)

  • авокадо
  • креветки свіжі
  • помідори чері
  • багет
  • вершкове масло

Спосіб приготування

  1. Багет порізати, обсмажити на вершковому маслі.
  2. Авокадо порізати кубиками. Скропити лимонним соком.
  3. Креветки очистити і обсмажити на вершковому маслі.
  4. Помідори порізати навпіл.
  5. Зібрати за допомогою шпажок.

Читайте також:

Реклама

Тортилья "Цезар"

Фото: Іnstagram.com/milka.owl/

Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей)

  • Тортилья
  • Смажена курка (філе)
  • Листя салату
  • Соус "Цезар" або майонез
  • Сир вершковий
  • Помідори чері

Спосіб приготування

Реклама
  1. Тортилью змастити сиром, зверху – листя салату, далі викласти курку. Зверху – трохи соусу.
  2. Згорнути в рол, покласти в фольгу і залишити в холодильнику мінімум на 30 хв.
  3. Розрізати на порції, скріпити з помідорами за допомогою шпажки.

Читайте також:

Шпажки в огірку з креветкою

Фото: Іnstagram.com/kuzovenkovanata/


Інгредієнти (розраховуйте залежноі від кількості гостей)

  • огірок
  • вершковий сир
  • кріп
  • креветки

Спосіб приготування

  1. Креветки відварити, обсмажити на вершковому маслі.
  2. Кріп подрібнити, з'єднати з вершковим сиром.
  3. Огірок нарізати слайсами.
  4. На огірок викласти сир і скріпити шпажкою. Щоб огірок не розкрутився, зверху прикрашаємо креветкою.

Канапе з тунцем і огірком

Фото: Іnstagram.com/n_zavylova_79/

Інгредієнти

  • 1 банка – тунець в олії
  • 2 шт. – яйця варені
  • 1 шт. – червона цибуля
  • 2 шт. – огірок

Спосіб приготування

  1. Цибулю нашаткувати дрібно, обдати окропом, щоб не гірчила.
  2. Яйця зварити, остудити, почистити.
  3. Огірок нарізати кружочками- не надто тонко.
  4. Змішати тунець в олії, нашатковану цибулю і яйця.
  5. Розкласти невелику порцію отриманої суміші між двох кружечків огірка і подавати.

Читайте також:

Канапе з лососем

Фото: Іnstagram.com/olga.efimtseva2020

Інгредієнти

  • лосось слабосолений
  • тостовий хліб
  • вершкове масло
  • яйце
  • помідори чері
  • зелень
  • сметана

Спосіб приготування

  1. Нарізати продукти потрібної вам форми.
  2. Сформувати канапе: хліб, масло, риба, помідор, прикрасити сметаною і зеленню.

Канапе із запеченою сьомгою

Фото: Іnstagram.com/fish2o.ru/

Інгредієнти

  • 300-400 г – філе сьомги
  • 75 г – вершкового масла
  • 1 ст. л. – оливкової олії
  • 3 зуб. – часнику
  • 1,5 ст. л. – лимонного соку
  • сіль, червоний перець чилі за смаком


Спосіб приготування

  1. Філе сьомги розморожуємо в холодильнику, обсушуємо паперовими рушниками, натираємо з обох сторін невеликою кількістю солі. Запікаємо за температури 180 градусів 20-25 хвилин.
  2. Збиваємо блендером до однорідної маси вершкове масло та оливкову олію. Подрібнюємо часник, додаємо в масло, вливаємо лимонний сік і знову збиваємо до однорідності.
  3. Додаємо готову рибу, солимо, перчимо і подрібнюємо в блендері до потрібної текстури.
  4. Паштет перекладаємо в скляну банку і відправляємо в холодильнику мінімум на 2 години.

Бутерброди з яйцем і рибними консервами

Фото: Іnstagram.com/katsy_cook

Інгредієнти

  • багет
  • 2 шт. – яйця
  • 100 г – сиру
  • 1 шт. – відварна морква
  • 1 бляшанка – рибних консервів
  • 2 зуб. – часнику
  • 2-3 ст. л – майонезу
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварити моркву і яйця.
  2. Натерти сир, яйця, моркву на дрібній тертці. Часник подрібнити, змішати з майонезом.
  3. З'єднати сир, яйця і моркву з майонезом, додати консерви, попередньо віджавши рідину. Посолити, поперчити.
  4. Обсмажити багет, змастити його часником із сіллю.
  5. На багет викласти паштет, прикрасити зеленню.

Читайте також:

Бутерброди з крабовими паличками

Фото: Іnstagram.com/_ani.var_

Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей) ⠀

  • крабові палички
  • плавлений сир
  • часник
  • яйце
  • майонез

⠀ Спосіб приготування

  1. Усі інгредієнти натерти на крупній тертці, додати майонез (1-3 ст. л), посолити.
  2. Заправити подрібненим часником, перемішати і намазати на хліб. Запікати 10 хвилин.

Тарталетки з печінкою тріски

Фото: Іnstagram.com/p/CJV6XVaA8wC/


Інгредієнти (розраховуйте залежно від кількості гостей)

  • печінку тріски
  • сир
  • яйце
  • перець
  • майонез

Спосіб приготування

  1. Яйце і сир натерти на дрібній тертці, печінку тріски подрібнити.
  2. З'єднати печінку, яйце, сир і перемішати.
  3. Додати перець за смаком і заправити майонезом.
  4. Заповнити начинкою тарталетки.


Бутерброди з оселедцем

Фото: Іnstagram.com/irynazagorska

Інгредієнти

  • 1 шт. – філе оселедця
  • 2 шт. – яйця
  • половина цибулини
  • зелена цибуля
  • чорний хліб
  • майонез – 1 ст. л
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Яйця відварити, остудити і подрібнити. З оселедця зняти шкірку і також подрібнити.
  2. Додати подрібнену червону цибулю, майонез, сіль і перець. Все вимішати.
  3. На шматки хліба покласти масу, прикрасити зеленою цибулею.

Тут знайдете рецепти салатів з морепродуктами на Новий рік.