Як приготувати печінкові оладки: 7 простих рецептів

28 січня 2021, 16:15
До таких оладок смакуватимуть будь-які гарніри

Якщо ви часто замислюєтеся про те, що приготувати на вечерю, то оладки з печінки – непоганий вибір. Готуються вони швидко і подавати їх можна з різними овочами – отримаєте легку й корисну їжу. Головне – правильно вибрати і підготувати субпродукт, щоб не розчаруватися. Обов'язково видаліть прожилки і плівки, інакше вони будуть у готовій страві.

Печінкові оладки без борошна

Реклама
Фото: instagram.com/anni.monte_/

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 500 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Морква – 150 г
  • Цибуля – 150 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Олія – 20 г
  • Сіль, перець, трави, зелень

Спосіб приготування

  1. Печінку перебити занурювальним блендером. Розбити в печінку яйця, перемішати.
  2. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на дрібній тертці.
  3. Обсмажити цибулю і моркву, протушкувати. Остудити овочі й змішати з печінкою.
  4. Посолити, поперчити, додати зелень, перемішати.
  5. Обсмажити оладки на сковороді.

Читайте також:

Реклама

Печінкові оладки зі сметанним соусом

Фото: instagram.com/recipe_inside/

Інгредієнти

  • Борошно – 5 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яловича або свиняча печінка – 500 г
  • Сода, гашена оцтом – 1 ч. л.
  • Часник – 4 зубчики
  • Сметана – 200 г
  • Зелень – пучок
  • Сіль і перець за смаком
  • Молоко – 50 мл

Спосіб приготування

Реклама
  1. Печінку промити, пропустити через м'ясорубку.
  2. Додати молоко, борошно, яйця соду, сіль і перець. Ретельно перемішати.
  3. Обсмажити оладки з двох боків.
  4. Для соусу подрібнити часник, зелень. Змішати зі сметаною, посолити поперчити.
  5. З'єднати оладки попарно, намастивши посередині соусом.

Читайте також:

Печінкові оладки: рецепт з курячої печінки

Печінкові оладки

Інгредієнти:

  • Куряча печніка – 500 г
  • Маленька цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль
  • Мелений перець
  • Олія

Спосіб приготування:

  1. Курячу печінку промити і видалити плівки. Цибулю очистити і нарізати.
  2. Пропустити печінку і цибулю через м'ясорубку. Додати яйце, борошно і спеції, перемішати.
  3. Розігріти сковороду з олією.
  4. Ложкою викладати тісто і смажити на середньому вогні до золотистого кольору.

Читайте також:

Печінкові оладки: рецепт для тих, хто дотримується правильного харчування

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 200 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Йогурт – 100 г
  • Петрушка – 1 г
  • Кріп – 1 г

Спосіб приготування:

  1. Подрібнити печінку в блендері, посолити, поперчити, додати яйце і крохмаль.
  2. Усе добре перемішати і смажити на сухій сковороді, викладаючи ложкою.
  3. Можна зібрати з цих оладок тортик, промащуючи їх соусом з натурального йогурту 1%, солі, зелені.

Читайте також:

Печінкові оладки з начинкою

Оладки з печінки з начинкою

Інгредієнти:

  • Печінка (на вибір) – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Для начинки:

  • Цибулина, морква – по 1 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень кропу і петрушки
  • Майонез – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Печінку промити, очистити від плівки, подрібнити в блендері або в м'ясорубці.
  2. Додати до неї яйце, сметану, борошно. Посолити, поперчити. Добре перемішати. Столовою ложкою викладати на сковороду у вигляді невеликих оладок, смажити приблизно по дві хвилини з кожного боку.
  3. Приготувати першу начинку: цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці, обсмажити до золотистого кольору, наприкінці додати дрібно нарізаний часник і зелень.
  4. Приготувати другу начинку: цибулю і дрібно нарізані печериці обсмажити на сковороді до готовності. Додати часник і зелень.
  5. Перший шар оладок розкласти на блюді, змастити трохи майонезом, покласти першу начинку, потім другий шар оладок, змастити майонезом, покласти другу начинку.
  6. Зверху покласти третій шар оладок. Прикрасити за своїм бажанням. Можна змастити майонезом і прикрасити зеленню.

Читайте також:

Печінкові оладки з молоком

Інгредієнти:

  • Морква, цибуля -шалот – по 2 шт.
  • Теляча або куряча печінка – 250 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Молоко або вершки – 50 мл
  • Олія – 5 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Для оладок моркву і шалот очистити, подрібнити у кухонному комбайні. Додати печінку, знову подрібнити.
  2. Додати яйця, борошно, молоко, сіль і перець. Збити масу до однорідності.
  3. Обсмажити оладки з двох боків, подавати зі сметаною.

Читайте також:

Печінкові оладки "Ніжні" з майонезом

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – 1 ч. л.
  • Олія (для смаження) – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити до готовності на олії.
  2. Печінку очистити, промити і порізати. Додати до неї смажену цибулю, спеції і збити блендером.
  3. Потім до печінкової маси додати яйця, борошно і майонез. Знову збити блендером.
  4. Смажити оладки до готовності.
  5. Подавати з улюбленим соусом або гарніром.

Як вибрати печінку для приготування оладок

  • Краще брати печінку молодих тварин.
  • Якщо ви купуєте заморожену печінку, обов'язково подивіться на термін придатності.
  • Вибираючи охолоджену печінку, зверніть увагу на її колір – він не має бути дуже темним.
  • Запах свіжої печінки має бути солодкуватим, специфічним, без затхлості.

Тут знайдете рецепт соковитих шведських фрикадельок.