Як приготувати гречку в мультиварці: 5 рецептів

15 лютого 2021, 11:08
Мультиварка ідеальна для приготування круп

Гречана каша

Попри різноманітність каш – від булгура до кускусу, гречка на наших столах буде завжди. Любителі гречки стверджують: у мультиварці вона зазвичай виходить смачнішою, ніж на плиті. Все просто – в мультиварці крупа томиться за невисокої температури, не втрачаючи структуру, але повністю розкриваючи свій смак і аромат. Для насиченішого смаку її можна варити на м'ясному, грибному або овочевому бульйоні. А час приготування крупи залежить від кухонного приладу, який ви використовуєте.

Розсипчаста гречка в мультиварці

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречаної крупи
  • 2 склянки води
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. солі

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Гречану крупу перебрати і добре помити під проточною водою.
  2. Насипати підготовлену крупу в чашу, додати воду і сіль.
  3. Закрити кришку і встановити режим "Гречка", "Крупа" або "Каша". Дочекатися звукового сигналу і додати шматочок вершкового масла. Перемішати.

Читайте також:

Гречка в мультиварці з молоком

Реклама

Інгредієнти

  • 1,5 склянки гречаної крупи
  • 500 мл молока
  • 1 ст. л. цукру або за смаком
  • 30 г вершкового масла
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Промиту гречку відправити в чашу мультиварки разом з усіма інгредієнтами.
  2. Виставити режим "Молочна каша" і варити до готовності.
  3. Подавати гречку з молоком теплим чи холодним.

Читайте також:

Гречка в мультиварці з м'ясом

Простий рецепт гречки по-купецьки

Інгредієнти:

  • 2 склянки гречаної крупи
  • 4 склянки води
  • 350 г м'яса
  • 150 г цибулі
  • 150 г моркви
  • 2 ст. л. олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, нарізати невеликими шматочками і обсмажити в олії. Для цього виставити у мультиварці режим "Смаження" або "Випічка" на 20 хвилин.
  2. Цибулю і моркву почистити. Натерти моркву на крупній тертці, а цибулю нарізати кубиками.
  3. Після того, як м'ясо обсмажиться, додати підготовлені овочі та продовжувати готувати ще десять хвилин.
  4. В отриману суміш додати перебрану й промиту гречку.
  5. Залити все водою, додати сіль і перець за смаком. Перемішати.
  6. Закрити кришку і виставити режим "Гречка". Готову страву прикрасити зеленню.

Читайте також:

Гречка в мультиварці з овочами

Гречана запіканка

Складові:

  • 2 склянки гречаної крупи
  • 3-4 склянки води
  • 20 г вершкового масла
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1-2 цибулини
  • 1-2 моркви
  • 1-2 солодких перця
  • Сіль, перець – за смаком
  • Приправи – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Встановити режим "Смаження", додати в чашу суміш олій.
  2. Поки масло нагрівається, нашаткувати кубиками овочі.
  3. Додати в мультиварку цибулю, перець і моркву. Готувати до м'якості овочів.
  4. За 2-3 хвилини перед закінченням смаження всипати в чашу промиту гречку. Посолити і поперчити.
  5. Перемішати і залити водою в пропорції 1:2.
  6. Коли смаження закінчиться, виставити програму "Крупи" і готувати гречку з овочами до звукового сигналу.

Читайте також:

Гречка в мультиварці з куркою

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречаної крупи
  • 1-2 курячих філе
  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 1 солодкий перець (за бажанням)
  • 2 склянки води
  • Сіль, перець за смаком
  • 2 ст. л. олії

Спосіб приготування:

  1. Розігріти олію в чаші мультиварки в режимі "Смаження".
  2. Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці або нарізати півкільцями. Перець нарізати брусочками.
  3. Додати в чашу овочі й смажити до м'якості. Потім додати нарізане куряче м'ясо і готувати, доки воно не побіліє.
  4. Засипати промиту гречку, залити водою, посоліть, додати спеції і встановити режим "Гречка" або "Крупа". Готувати до звукового сигналу.

Тут знайдете рецепт соковитих шведських фрикадельок у мультиварці.