Топ-новина

6 дивовижних місць України, які варто відвідати

Топ-новина

Що варто знати про фільм "Бабин Яр. Контекст", який покажуть у Каннах

Спецпроект

Тести

Спецпроект

Все про Atlas Weekend-2021

Спецпроект

Найдорожче

Спецпроект

74-й Каннський кінофестиваль

Як їсти картоплю, щоб не поправитися: поради дієтологів

Японські вчені назвали картоплю небезпечним овочем
Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Смажена, варена, тушкована, фрі ... Картопля – наш улюблений овоч. Але японські вчені мають іншу думку. Результати їх дослідження стверджують: страви з картоплі викликають діабет. Ризик захворіти зростає на третину, якщо вживатиє такі страви кілька разів на тиждень. Наші дієтологи паніку японців розуміють, але не поділяють.

"Картопляне пюре має високий глікемічний індекс, тому дійсно викликає різке підвищення рівня цукру в крові", – говорить дієтолог Яна Кравченко.

Якщо обожнюєте смажену картоплю, не їжте її частіше, ніж два рази на тиждень. А найбезпечніша картопля – відварена або запечена в шкірці.

"Картоплю треба їсти зі шкіркою – так ви отримаєте додаткову порцію нерозчинної клітковини", – радить дієтолог.

Головне, щоб картопля була гарячою – так крохмаль швидше засвоюється. А ось овочеве рагу з картоплею - безпрограшний варіант. Інші овочі не дадуть піднятися цукру в організмі, так само, як тушкована і запечена риба.

Нагадаємо, раніше відомий дієтолог розповів, що насправді прискорює метаболізм.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
segodnya.ua в telegram-каналi segodnya.ua на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Спецтема
Дорожче просто не знайдеш
Найдорожчий фітнес-центр
За що такі гроші?
Зворотній відлік
12
дній
10
годин
59
хвилин
04
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Лайфхак дня
Як зібрати валізу у відпустку за 10 хвилин
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти