I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сім поширених помилок, які заважають приготувати смачне картопляне пюре

Через них пюре виходить клейким і неапетитним

Картопляне пюре – одна з найпопулярніших страв на нашому столі. Чому у одних господинь цей гарнір виходить смачним, повітряним і ніжним, а у інших – схожим на клейстер? Вся справа у важливих деталях і дрібницях.

1. Використовуєте невідповідні сорти картоплі. Вибирайте сорти картоплі з великим вмістом крохмалю. З них легко виходить ніжне і повітряне пюре. Також вони прекрасно вбирають в себе спеції. Бульби картоплі червоних або білих сортів перетворюються в однорідну вершкову масу набагато складніше, та й на смак вони не такі ніжні.

Реклама

2. Не підсолюєте воду. Під час варіння гранули крохмалю набухають і поглинають воду. Відповідно, якщо ви підсолити воду, то картопля стає солоною. Це призводить до того, що вам не потрібно досолювати картоплю під час розтирання, і забезпечує однорідний приємний смак.

3. Опускаєте картоплю в киплячу воду. Опустіть картоплю у воду з холодною водою, підсоліть її, поставте на великий вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і доведіть картоплю до готовності. Якщо ви опускаєте картоплю в киплячу воду, то процес приготування йде неоднорідно: зовнішня частина картоплі почне розвалюватися до того, як внутрішня частина звариться повністю.

4. Не повністю зливаєте воду. Якщо ви хочете, щоб пюре мало смак картоплі, а не води, переконайтеся, що ви добре злили воду після варіння. Якщо не виходить злити воду повністю, поставте картоплю в каструлі, в якій його варили, на дуже маленький вогонь. Залишки води випаруються, картопля підсушиться.

Реклама

5. Додаєте інгредієнти відразу з холодильника. Масло, яке ви додаєте в пюре, має бути кімнатної температури. А молоко або вершки – теплими. Це дозволить зробити пюре однорідним, без грудочок.

6. Занадто довго або інтенсивно розтираєте. Переминати варену картоплю потрібно дуже делікатно. Використання, наприклад, кухонного комбайна призводить до того, що крохмаль перетворюється в клейковину, роблячи ваше пюре неапетитним. Той самий ефект відбувається і при дуже довгому розтиранні картоплі.

7. Готуєте пюре задовго до його подачі на стіл. Найкраще готувати пюре безпосередньо перед подачею на стіл. Ніч в холодильнику додасть цьому гарніру смак картону. Якщо вже так склалося, що вам потрібно подати вчорашнє пюре, то розігріти його краще на пару. Якщо у вас немає пароварки, то можна просто помістити пюре у вогнетривку ємність і поставити над каструлею з киплячою водою (не робіть вогонь дуже великим).

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом ідеального картопляного пюре. Ми також повідомляли, що дієтологи розвінчали найпопулярніші міфи про картоплю.

Дивіться відео, як правильно сортувати картоплю:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти