Небезпечно для здоров'я: чому не можна зберігати картоплю в холодильнику

Цей коренеплід рекомендується зберігати в прохолодному сухому місці і не переохолоджувати

Зберігати в холодильнику все продукти, які були принесені з магазину – погана звичка багатьох господинь.

При цьому, якщо у деяких продуктів від переохолодження псується тільки зовнішній вигляд, то деякі втрачають і свої смакові якості. У той же час є і категорія продуктів, які стають небезпечними для здоров'я – в їх числі картопля, застерігає lifter.com.ua.

Реклама

За даними американського Агентства з харчових стандартів, зберігати картоплю в холодильнику категорично забороняється через те, що низька температура просто перетворює крохмаль в цукор.

Тому пізніше, коли ви варите картоплю з хоодільніка, відбувається небезпечна хімічна реакція: цукор вступає в контакт з амінокислотою аспарагин, в результаті чого утворюється хіміка акриламід.

А згідно з висновками вчених, ця речовина є канцерогенний.

Реклама

Тому картопля рекомендується зберігати в прохолодному сухому місці і не переохолоджувати.

Раніше сайт Сегодня.ua з'ясовував, як почистити картоплю за 5 секунд.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти