Головна Сьогодні

Небезпечно для здоров'я: чому не можна зберігати картоплю в холодильнику

Цей коренеплід рекомендується зберігати в прохолодному сухому місці і не переохолоджувати

Зберігати в холодильнику все продукти, які були принесені з магазину – погана звичка багатьох господинь.

При цьому, якщо у деяких продуктів від переохолодження псується тільки зовнішній вигляд, то деякі втрачають і свої смакові якості. У той же час є і категорія продуктів, які стають небезпечними для здоров'я – в їх числі картопля, застерігає lifter.com.ua.

За даними американського Агентства з харчових стандартів, зберігати картоплю в холодильнику категорично забороняється через те, що низька температура просто перетворює крохмаль в цукор.

Тому пізніше, коли ви варите картоплю з хоодільніка, відбувається небезпечна хімічна реакція: цукор вступає в контакт з амінокислотою аспарагин, в результаті чого утворюється хіміка акриламід.

А згідно з висновками вчених, ця речовина є канцерогенний.

Тому картопля рекомендується зберігати в прохолодному сухому місці і не переохолоджувати.

Раніше сайт Сегодня.ua з'ясовував, як почистити картоплю за 5 секунд.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти