Зберігати в холодильнику все продукти, які були принесені з магазину – погана звичка багатьох господинь.
При цьому, якщо у деяких продуктів від переохолодження псується тільки зовнішній вигляд, то деякі втрачають і свої смакові якості. У той же час є і категорія продуктів, які стають небезпечними для здоров'я – в їх числі картопля, застерігає lifter.com.ua.
За даними американського Агентства з харчових стандартів, зберігати картоплю в холодильнику категорично забороняється через те, що низька температура просто перетворює крохмаль в цукор.
Тому пізніше, коли ви варите картоплю з хоодільніка, відбувається небезпечна хімічна реакція: цукор вступає в контакт з амінокислотою аспарагин, в результаті чого утворюється хіміка акриламід.
А згідно з висновками вчених, ця речовина є канцерогенний.
Тому картопля рекомендується зберігати в прохолодному сухому місці і не переохолоджувати.
Раніше сайт Сегодня.ua з'ясовував, як почистити картоплю за 5 секунд.