За і проти: чим можуть бути небезпечні домашні суші і роли

Суші не настільки корисні, як ви могли думати

Японські роли та суші давно стали для українців звичною стравою. Люди зазвичай вважають суші поживними і здоровими. Багато хто навіть навчився робити їх самотужки. Але, виявляється, навіть приготовлені вдома суші можуть бути небезпечними для здоров'я.

Сира риба может бути небезпечною
Сира риба может бути небезпечною

Реклама

Домашні суші: особистий досвід Лілії Кіш

Суші – одна з улюблених страв співачки Лілії Кіш. Вона віддає перевагу класичним – без сиру, огірків, або авокадо.

"Я люблю прості суші, в яких є тільки рис, риба і норі", – говорить співачка.

Реклама

Лілія зізнається, що їй іноді навіть соромно їх замовляти, бо в популярних сетах їх немає. Для приготування ролів вона вибирає нешліфований рис, який варить з невеликим додаванням оцту. Співачка вважає, що головне – правильно загорнути і нарізати роли.

Чим можуть бути небезпечні домашні роли: думка дієтолога

Щоб зрозуміти, чи дійсно небезпечні домашні роли, ми звернулися до відомого дієтолога-генетика Людмили Гончарової. Вона застерігає: під час приготування такої страви слід бути максимально уважним. Особливо – до якості продукції. Нашкодити собі можна навіть водоростями, якщо купувати їх у постачальників без відповідних сертифікатів.

Реклама

"У водоростях норі можуть бути важкі метали. Це ртуть, це миш'як, свинець і так далі. Вони можуть привести до різних отруєнь – до короткочасної втрати зору", – розповіла Людмила Гончарова.

Фото: Сегодня

Якщо водорості норі замість темно-зеленого кольору яскраво-зелені, від таких краще відмовитися.

Як безпечно їсти суші: відповідь нутриціолога

Зловживати суші і ролами не варто. Дієтологи рекомендують вживати екзотичну їжу не частіше, ніж два рази на місяць.

"Є класний лайфхак: щоб не отруїтися, я зазвичай рекомендую вживати роли з васабі, з яким вони подаються, бо він є антисептиком. Отримати харчове отруєння, коли ви вживаєте васабі, в рази зменшується", – говорить Іванна Лук'янчук, нутриціолог, експерт центру дієтології.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно варити рис для суші, а також пояснювали, чому японська кухня вважається найкориснішою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти