Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах

Готуємо яблучний сік вдома

Яблучний сік із пакету містить занадто багато цукру і занадто мало корисних речовин. Але вихід є: приготувати сік із яблук у домашніх умовах.

Дивіться відео, як приготувати домашній яблучний сидр:

Роблять його двома основними способами. У першому випадку сік на зиму кип'ятять з додаванням цукру, а потім гарячим розливають по банках і закочують. У другому свіжовичавлений яблучний сік проціджують, доводять до кипіння і, розливши по банках, стерилізують 10-15 хвилин і закочують.

Яблучний сік: користь для здоров'я

Натуральний сік із яблук містять вітаміни А, В, і C, які підвищують імунні сили організму. До складу яблучного соку також входять біотин, пантотенова і фолієва кислоти. Остання сприяє зміцненню волосся і нігтів.

Крім того, домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.

Яблучний сік на зиму

/ Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 5 кг яблук
  • 500 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимити, нарізати на дольки і віджати за допомогою соковижималки або м'ясорубки з насадкою.
  2. Перелити сік в емальовану каструлю, додати цукор за смаком, поставити на середній вогонь.
  3. Довести сік до перших ознак закипання. Пінку знімати шумівкою.
  4. Як тільки з'явилися перші бульбашки, вогонь вимкнути.
  5. Розлити в теплі стерилізовані банки, закрити кришками.
  6. Остуджувати яблучний сік під теплим пледом у перевернутому вигляді. Зберігати в прохолодному місці.

Читайте також:

Яблучний сік: рецепт із м'якоттю

/ Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 часа

Інгредієнти:

  • 1.5 кг яблук
  • 2 склянки води
  • Цукровий сироп – за смаком (1-2 склянки)

Спосіб приготування:

  1. Яблука очистити від шкірки і насіння. Нарізати дольками.
  2. Перекласти яблучні скибочки в велику каструлю, бажано емальовану, влити воду.
  3. Дочекатися закипання, варити п'ятнадцять хвилин.
  4. Збити у пюре яблучну м'якоть в м'ясорубці або блендері. Через м'ясорубку яблучну основу пропустити двічі, для більшої ніжності.
  5. Змішати яблучне пюре і цукровий сироп, поставити на плиту. Як тільки пюре закипить, відрахувати п'ять хвилин.
  6. Трохи остудити масу і знову протерти пюре. Найкраще використовувати часте металеве сито.
  7. Знову довести масу до кипіння, тут же розлити в теплі банки і закупорити.

На замітку: щоб приготувати сироп, потрібно змішати цукор і воду в рівних кількостях і довести до кипіння.

Яблучний сік без цукру на зиму

/ Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти на 1 л соку:

  • 1.7 кг яблук

Спосіб приготування:

  1. Яблука потрібно вимити, потім порізати невеликими шматочками. Фрукти можна використовувати разом із серцевиною.
  2. Нарізані яблука партіями завантажити в соковижималку, сік, що утворився, процідити через марлю або через сито, потім вилити в миску або каструлю, де він буде варитися.
  3. Ємність із соком поставити на вогонь і довести до кипіння. У процесі теплової обробки м'якоть, що залишилася після проціджування, буде підійматися вгору і її потрібно знімати, використовуючи шумовку або спеціальну ложку. Коли напій закипить, вогонь зменшити, проварити 10 хвилин.
  4. Готовий яблучний сік без цукру розлити у стерильні банки, закрити кришками. Банки потрібно перевернути і укутати до охолодження.

Яблучний сік без м'якоті

Розсудливі і домашні Тельці – яблучний сік
Розсудливі і домашні Тельці – яблучний сік / Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 3 години

Інгредієнти:

  • 3 л свіжовичавленого яблучного соку
  • 500 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, крупно нарізати і пропустити через соковижималку. Зняти піну.
  2. Процідити сік через сито, застелене щільною тканиною. Піну віджати руками через ганчірку.
  3. Додати 500 г цукру на 3 л соку. Довести до температури 95 оС.
  4. Гарячим розлити сік в стерилізовані банки і закрити кришками. Перевернути банки дном догори, укутати їх і залишити до повного охолодження. Зберігати в погребі чи в підвалі.

Яблучний сік без кип'ятіння

/ Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 3 кг яблук

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, розрізати на чотири частини і пропустити через соковижималку. З поверхні прибрати піну.
  2. Яблучний сік поставити на плиту. Помішуючи, довести майже до кипіння, знімаючи піну. Стежити, щоб сік не закипів.
  3. Банки добре помити содою, стерилізувати їх в духовці протягом 15 хвилин. Кришки прокип'ятити.
  4. У підготовлену тару налити яблучний сік, закатати бляшаними кришками.
  5. Перевернути, накрити теплою тканиною і залишити до ранку. Закачування віднести на зберігання в комору.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити заготовки з яблук на зиму. "Сьогодні" також писали, як приготувати мармелад зі слив і яблук.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти