Вишуканий, яскравий, ситний і дуже смачний салат "Нісуаз" з консервованим тунцем можна приготувати на будь-яке свято.
Ця страва з'явилася в 60-ті роки у французькому приморському місті Ніцці. А її всесвітній популярності посприяла відома американська кулінарка Джулія Чайльд.
Салат "Нісуаз" з консервованим тунцем
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 105 ккал на 100 г
Складові:
- 160 г консервованого тунця шматочками
- 120 г вареної в шкірці картоплі
- 3 варених яйця
- 100 г салату Айсберг
- 100 г помідорів чері
- 100 г стручкової квасолі
- 80 г солодкого перцю
- 40 г оливок без кісточок
- 30 г вершкового масла
- Сіль – за смаком
Для заправки:
- Сік половини лимона
- 60 мл оливкової олії
- 25 г негострої гірчиці
- 15 мл білого винного оцту
- Сіль, перець – за смаком
Дивіться відео, як приготувати піту з тунцем:
Спосіб приготування:
- Відваріть стручкову квасолю в підсоленій воді.
- Наріжте відварену картоплю слайсами і припустіть на вершковому маслі.
- Солодкий перець наріжте соломкою, помідори і яйця розріжте навпіл.
- У кожну тарілку нарвіть салат. Викладіть перець, квасолю, картоплю, помідори, яйця і оливки.
- Змішайте всі інгредієнти для заправки, полийте салат і додайте тунця.
Корисна порада
Замість лимонного соку ви можете додати сік апельсина або лайма.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату "Нісуаз" зі слабосоленим оселедцем від Даші Малахової, а також писали, як зробити теплий "Нісуаз" від Гвінет Пелтроу.