З курячої печінки можна зробити неймовірно смачну закуску, а точніше – ніжний паштет. Юлія Висоцька готує курячий паштет з додаванням коньяку, а подає на хрустких тостах.
Замість коньяку ви можете взяти ром, також тут будуть доречні пряні трави – підійдуть чебрець, майоран, орегано, петрушка, але тільки не кріп.
Печінковий паштет від Юлії Висоцької
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 125 ккал на порцію
Складові:
- 500 г курячої печінки
- 2 шматки хліба
- 1 цибуля ріпчаста
- 1 зубчик часнику
- 150 мл вершків
- 30 мл коньяку
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1/4 ч.л. меленого перцю
- 1/4 ч.л. морської солі
Спосіб приготування:
- Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
- Часник почистити і дрібно порубати.
- Розігріти в сковороді 1 ст. ложку вершкового масла, обсмажити цибулю і часник до злегка золотистого кольору.
- Додати курячу печінку і злегка обсмажити з усіх боків, потім посолити і поперчити.
- Коньяк влити в сковороду і підпалити, щоб випарувався алкоголь.
- Влити в сковороду вершки і довести печінку до готовності.
- Перекласти печінку з частиною соусу в чашу блендера і подрібнити до гладкого, однорідного стану, якщо потрібно – додати ще вершків зі сковороди.
- Перекласти паштет в скляну банку (трохи залишити в чаші блендера), зверху викласти вершкове масло і дати йому розтанути, потім закрити банку кришкою і помістити в холодильник.
- Хліб обсмажити на сухій сковороді гриль, потім змастити паштетом, залишеним в блендері.
Корисна порада
Заповненою паштетом банкою акуратно постукайте по робочій поверхні – паштет утрамбується і з нього вийде зайве повітря. Викладене зверху вершкове масло розтане і "запечатає" паштет – він спокійно простоїть кілька днів в холодильнику.
Дивіться відео, як зробити паштет з качиної печінки:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з журавлиною і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.