Головна Сьогодні

Рецепт смачного домашнього паштету від Юлії Висоцької

Курячий паштет, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і ніжним

З курячої печінки можна зробити неймовірно смачну закуску, а точніше – ніжний паштет. Юлія Висоцька готує курячий паштет з додаванням коньяку, а подає на хрустких тостах.

Замість коньяку ви можете взяти ром, також тут будуть доречні пряні трави – підійдуть чебрець, майоран, орегано, петрушка, але тільки не кріп.

Печінковий паштет від Юлії Висоцької

Паштет з курячої печінки
Паштет з курячої печінки
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 125 ккал на порцію

Складові:

  • 500 г курячої печінки
  • 2 шматки хліба
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 зубчик часнику
  • 150 мл вершків
  • 30 мл коньяку
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1/4 ч.л. меленого перцю
  • 1/4 ч.л. морської солі

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
  2. Часник почистити і дрібно порубати.
  3. Розігріти в сковороді 1 ст. ложку вершкового масла, обсмажити цибулю і часник до злегка золотистого кольору.
  4. Додати курячу печінку і злегка обсмажити з усіх боків, потім посолити і поперчити.
  5. Коньяк влити в сковороду і підпалити, щоб випарувався алкоголь.
  6. Влити в сковороду вершки і довести печінку до готовності.
  7. Перекласти печінку з частиною соусу в чашу блендера і подрібнити до гладкого, однорідного стану, якщо потрібно – додати ще вершків зі сковороди.
  8. Перекласти паштет в скляну банку (трохи залишити в чаші блендера), зверху викласти вершкове масло і дати йому розтанути, потім закрити банку кришкою і помістити в холодильник.
  9. Хліб обсмажити на сухій сковороді гриль, потім змастити паштетом, залишеним в блендері.

Корисна порада

Заповненою паштетом банкою акуратно постукайте по робочій поверхні – паштет утрамбується і з нього вийде зайве повітря. Викладене зверху вершкове масло розтане і "запечатає" паштет – він спокійно простоїть кілька днів в холодильнику.

Дивіться відео, як зробити паштет з качиної печінки:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з журавлиною і горіхами. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти