Цей пиріг із полуницею виходить дуже вологим, пухким і маслянистим. Ягоди під час випічки занурюються в тісто і добре його насичують. Цей десерт відмінно підходить для пікніка і післяобіднього чаювання.
Полуничний пиріг з ваніллю
Складові:
- 2,25 склянки пшеничного борошна + 1 столова ложка
- 5 яєць (відокремити білки і жовтки)
- 3/4 склянки цукру
- 2 чайні ложки розпушувача
- 1/3 склянки молока
- 200 г вершкового масла
- 500 г вимитих і очищених ягід полуниці
- 1 пакетик ванільного цукру (10 г) + цукрова пудра для посипання
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- До сотейника з товстим дном покладіть нарізане масло і ванільний цукор. Влийте туди молоко. Підігрівайте, помішуючи, поки масло не розтане. Потім зніміть з вогню і відставте на 15-20 хвилин охолоджуватися.
- Просійте борошно (без 1 столової ложки) і змішайте з розпушувачем.
- Білки збийте до тугої пінки. Потім поступово додайте до білків цукор, паралельно помішуючи. Збийте міксером до отримання густої маси і розчинення цукру. Потім додайте двома партіями жовтки і знову ретельно перемішайте міксером.
- До яєчної маси, продовжуючи помішувати, поступово влийте розтоплене масло. Добре перемішайте. Потім додайте двома-трьома партіями борошно і перемішайте суміш ложкою або міксером на низькій швидкості.
- Перекладіть тісто в форму (25x30 см), застелену папером для випікання, і вирівняйте його.
- Полуницю посипте 1 столовою ложкою борошна і розріжте на половинки або навіть тонше. Викладіть їх поверх тіста і поставте форму в розігріту духовку. Випікайте при температурі 180°C приблизно 55-60 хвилин. Перед подачею на стіл пиріг з полуницею можна посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом мафінів з полуницею. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати панна котту з полуницею. Крім цього ми писали про найкращі десерти, які можна приготувати з полуниці.
Дивіться відео, як відрізнити нітратну полуницю від натуральної: