Запіканка з сиру в духовці – смачний і корисний сніданок. Цю страву можна урізноманітнити, якщо додати в сирну масу вишню – свіжу або заморожену.
Сир для запіканки підійде будь-який, але бажано вибирати домашній. А щоб десерт вийшов ніжніше, попередньо протріть сир через сито або перебийте блендером.
Сирна запіканка з вишнею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 148 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 3 жовтки
- 100 г манки
- 100 мл кефір
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 400 г вишні без кісточок
- 1 білок
- Цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
- Збити яєчні жовтки з цукром, додати ваніль.
- Змішати протертий сир, жовтки, манку і кефір. Перемішати до отримання однорідної маси.
- У форму викласти половину тіста, зверху розподілити вишню, потім залити тестом.
- Окремо збити яєчний білок і змастити верх запіканки.
- Випікати в розігрітій до 200 ºС духовці приблизно 30-40 хвилин на середньому рівні.
- Витягнути запіканку з духовки, попередньо дати трохи охолонути. Присипати просіяною цукровою пудрою.
Як подавати запіканку
Сирну запіканку з вишнею можна їсти разом зі сметаною, медом, згущеним молоком або варенням.
Дивіться відео, як приготувати сирну запіканку з вишнею:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну запіканку з чорницею . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .