Тісто для вареників на старий Новий рік: рецепти на молоці, кефірі та воді

12 січня 2021, 11:40
Найкращі рецепти тіста для домашніх вареників

Тісто на вареники може бути будь-яким

Зовсім скоро – ввечері 13 січня – на кухнях нашої країни пануватиме процес приготування вареників. Ми зустрічатимемо старий Новий рік. Звісно, на столах буде багато цікавих страв, але головними цього вечора все-таки є вареники, причому вареники із сюрпризом. Секрет смачних вареників – вдале тісто. Основа для нього може бути абсолютно будь-яка: молоко, кефір, сироватка і навіть вода. Наші рецепти допоможуть приготувати тісто для вареників, яке не рветься при варінні.

Вареники з чорною смородиною

Реклама

Смачне тісто на вареники на молоці

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 200-230 мл
  • Сіль

Рецепт приготування:

Реклама
  1. З'єднайте борошно з яйцями, молоком і дрібкою солі.
  2. Добре вимішуйте впродовж десяти хвилин.
  3. Покладіть тісто в пакет або в миску, накриту харчовою плівкою, на 10 хвилин, щоб воно "відпочило".

Читайте також:

Заварне тісто на вареники

Інгредієнти:

Реклама
  • Масло вершкове – 100 г
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Борошно – 700 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 50 мл

Рецепт приготування:

  1. У сотейник покласти масло, додати воду, сіль і цукор. Поставити на вогонь і довести майже до кипіння.
  2. Зняти з плити, всипати 300 г борошна і швидко перемішати. Перекласти в миску, дати охолонути.
  3. Додати яйце, кефір і борошно, що залишилося. Замісити м'яке тісто, накрити його і залишити на пів години.

Вареники з сиром

Тісто на вареники на воді

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна
  • 3/4 склянки води
  • 2 яйця
  • Сіль

Рецепт приготування:

  1. З борошна, води, солі та яєць замісити еластичне тісто.
  2. Не занадто тонко розкачати його на присипаній борошном поверхні, щоб воно тримало начинку.

Читайте також:

Тісто на вареники на кефірі

Інгредієнти:

  • 200 г кефіру або кислого молока
  • 1 яйце
  • 400 г борошна
  • 2 ст. ложки олії
  • Трохи соди
  • Дрібка солі

Рецепт приготування:

  1. У глибокій мисці трохи збийте виделкою яйце, додайте кефір, посоліть і перемішайте.
  2. Просіяне борошно з'єднайте із содою і потроху всипте в рідку суміш. Додайте олію.
  3. Ретельно вимішуйте тісто, додаючи борошно, доки воно не перестане прилипати до рук. Тісто має вийти м'яким, пухким, але не дуже тугим.
  4. Сформуйте з тіста кулю, накрийте її серветкою і дайте "відпочити" 20 хвилин.

Читайте також:

Тісто на вареники на пару

Інгредієнти:

  • 3,5 склянки борошна
  • 300 г кефіру або кислого молока
  • 1 ч. л. соди (без гірки)
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти
  • Дрібка солі

Рецепт приготування:

  1. Насипте в миску 2,5 склянки борошна, соду, лимонну кислоту і сіль. Перемішайте.
  2. Зробіть у центрі заглиблення, в нього налийте кефір. Перемішайте ложкою.
  3. Потім перекладіть тісто на присипану борошном дошку. Поступово підсипаючи борошно, що залишилося, замісити м'яке і еластичне тісто. Дайте йому постояти 15-20 хвилин перед ліпленням.

Тут дізнайтеся, які сезонні овочі треба купувати в січні.