Ресторан удома: 5 рецептів страв, які здивують навіть найвибагливіших

3 лютого 2021, 16:11
Якщо ви думали, що таку їжу можна спробувати тільки в ресторані, то ви помиляєтеся

Фото: instagram.com/valentin.novikov/

Якщо немає можливості час від часу відвідувати ресторани, а спробувати щось особливе, як кажуть, ресторанне, хочеться, то не обов'язково в них іти або замовляти їжу додому. До того ж часто буває, що треба швидко нагодувати гостей смачною вечерею. Тоді оцініть вміст холодильника, докупіть необхідне, залучіть усі свої кулінарні здібності – і вперед. Ваш особистий ресторан практично організований. Нижче зібрані рецепти страв, які легко приготувати вдома.

Спагеті путанеска з тунцем

Реклама
Фото: instagram.com/valentin.novikov/

Ця ресторанна страва заслуговує на особливу увагу. І не тільки через свій неймовірний смак. Існує легенда, що ця паста (повна назва – паста Алла Путанеска) свого часу була улюбленою стравою неаполітанських жриць любові. Нею же вони спокушали і пригощали своїх відвідувачів. Словом, під час подачі путанески розкажіть і здивуйте своїх гостей історією цієї ресторанної пасти.

Інгредієнти

  • спагеті – 200-250 г;
  • тунець консервований – 1 бляшанка/185 г;
  • каперси – 10-12 шт.;
  • маслини – 10 шт.;
  • в'ялені томати – 40-50 м;
  • часник – 3-4 зуб.;
  • кріп, петрушка, сіль, перець, орегано, базилік – за смаком.

Спосіб приготування

Реклама
  1. У киплячій воді зварити спагеті до стану аль денте.
  2. На розпеченій сковороді обсмажити каперси, маслини, томати приблизно 3-5 хвилин. Додати тунець, часник і зелень, обсмажити кілька хвилин.
  3. Додати спагеті і трохи води, томити до повного вбирання води. Додати приправи.

Читайте також:

Гуляш у вишневому соусі

Фото: instagram.com/gastrobelarus/

Це одна з найдавніших страв, що відома по всьому світу. Перший рецепт гуляшу (угорського супу) датується ІХ століттям. І якщо можливості на відвідування угорського ресторану немає, то спробуйте приготувати це страва трохи інакше, по-ресторанному. А саме – у вишневому соусі.

Реклама

Інгредієнти

  1. Яловичина (лопаткова частина) – 500 г;
  2. Огірки свіжі – 60 г;
  3. Лук – 70 г;
  4. Морква – 70 г;
  5. Корінь селери – 70 г;
  6. Вода – 500 мл;
  7. Вишневий сік – 500 мл;
  8. Вишня свіжа або заморожена – 150 г;
  9. Борошно;
  10. Огірковий розсіл;
  11. Фундук.

Спосіб приготування

  1. Нарізати яловичину брусками завтовшки приблизно 0,5 см і обсмажити у борошні. Додати до м'яса води і протушкувати.
  2. Окремо обсмажити цибулю, моркву і дрібно нарізаний корінь селери. Отриману суміш додати до м'яса і томити 15 хвилин, щоб страва набрала смаку.
  3. Додати вишневий сік, свіжу або заморожену вишню, огірковий розсіл (не маринований) і дрібно нарізані огірки. Тушкувати на повільному вогні 2,5-3 години.
  4. Коли яловичина буде готова (м'ясо маєо бути м'яким), вишневий соус, що залишився, за допомогою блендера довести до однорідної маси.
  5. При подачі посипати страву тертим фундуком. Подавати гуляш можна з будь-яким гарніром: гречка, смажена картопля, пюре, томлені овочі.

Читайте також:

Норвезький суп

Фото: instagram.com/valentin.novikov/

Насичений рибний і вершковий смак. Так, для наших смакових рецепторів – це досить оригінальне поєднання, але ті, хто куштував норвезький рибний суп, були в захваті. Цікаво, що ця, сьогодні вже цілком ресторанна страва, готувалася колись з того, що було під рукою фінських і норвезьких господинь – риба, молоко, коренеплоди. Тепер же цей суп досягнув свого гастрономічного апогею у плані вивіреності інгредієнтів.

Інгредієнти

  • будь-яка риба холодного копчення – 500-700 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • селера стебло – 3 шт.;
  • картопля – 6-7 шт.;
  • вершки – 200-300 г (33% жирності);
  • молоко – 300 г;
  • базилік свіжий – 10 г, можна замінити сухим;
  • кріп свіжий – 10 г;
  • сіль, перець за смаком.

⠀ Спосіб приготування

  1. Рибу варити в каструлі. Після закипання варити 20-25 хвилин. Бульйон процідити.
  2. Овочі почистити і нарізати кубиком середнього розміру.
  3. У бульйон закинути картоплю і варити до готовності.
  4. Окремо обсмажити цибулю, моркву, селеру і закинути в бульйон з картоплею, щойно він закипить.
  5. Рибу перебрати від кісток і шкіри і теж закинути в суп.
  6. Вершки і молоко влити в суп, коли картопля буде готова, і проварити після закипання 20 хвилин на повільному вогні. Довести все до смаку сіллю і перцем. При подачі посипати базиліком і кропом.

Читайте також:

Смажений сир по-чеськи

Фото: instagram.com/rinetta1982/

Смажений сир – одна з найулюбленіших закусок у чехів. Його часто можна зустріти в меню ресторанів. Подавати смажений сир заведено з гранолками, тобто картоплею фрі. І ще – з майонезним соусом, який у Чехії називається татарка.

Інгредієнти

  1. Сир – 4 шматки 1,5-2 см завтовшки;
  2. Яйця – 4-5 шт.;
  3. Сухарі панірувальні;
  4. Олія соняшникова для смаження.

Для соусу

  • сметана будь-якої жирності – 400 г;
  • часник – 4 зуб.;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;
  • соєвий соус – 2-3 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Змішати сметану, часник, перець і соєвий соус. Поставити в холодильник.
  2. Нарізати сир на шматки. В одну миску насипати сухарі, в іншу – злегка збити яйця.
  3. Вмочити сир у яйце, потім обваляти в сухарях. Процедуру повторити двічі-тричі.
  4. Нагріти олію на сковороді і викласти сир у паніровці. Смажити по кілька хвилин з кожного боку. Треба, щоб сир усередині розплавився.

Читайте також:

Шашлик з індички

Фото: instagram.com/valentin.novikov/

Так, ви можете сказати, що навряд замовили б таку страву в ресторані. Мовляв, сезон шашликів на природі ніхто не відміняв, і всі ми їх накуштувалися теплої пори року. Але тоді чому в багатьох ресторанах кавказької, турецької кухонь шашлик у меню представлений не однією позицією? Правильно, бо ця страва смачна завжди. І тим паче коли вона готується за допомогою несподіваного маринаду.

Інгредієнти

  1. Філе стегна індички – 1 кг;
  2. Лимон – половина;
  3. Ківі – 1 шт.;
  4. Цибуля – 1 шт.;
  5. Олія – 2 ст. л.;
  6. Сіль, перець чорний.

Спосіб приготування

  1. М'ясо нарізати поперек волокон. Цибулю нарізати соломкою, лимон – кружельцями. Добре це все змішати, щоб виділився сік.
  2. Змішати масу з м'ясом. Додати сіль, перець за смаком і скропити олією. Прибрати в холодильник мінімум на 12 годин.
  3. Обсмажити шашлик на сковороді і довести до готовності в духовці хвилин 12-15 на режимі гриль (або звичайному режимі 180-200 градусів).

Тут зібрані рецепти швидких і смачних страв на обід.