I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як їдять 10 видів сирів у 5 різних країнах

Виключно як десерт або аперитив, а дорогий сир – тільки на свята. Невигадані історії про європейську сироманію

Їсти сир – суцільне задоволення. Вранці з кавою, в обід в бутербродах, увечері – в компанії друзів і вина. Адже ми всі орієнтуємося, який сир краще додати до салату, який, щоби притрусити запечене м'ясо, а який під біле-червоне? А ще ми часто хизуємося знаннями, мовляв, у Франції його їдять цілодобово, опускаючи його в мед, закушуючи горіхами. І самі так робимо. Ресторани нам так пропонують теж. Але ні. Так їдять сир у нас. Не у Франції.

Це тільки кілька величезних помилок, які засіли у наших головах. Коли (в який час доби) насправді споживають сир в інших країнах і з чим його їдять – нижче.

Реклама

Матеріал зібрано не шляхом уважного читання гастрономічних путівників для туристів. Ми запитали у людей, які живуть там, вони не вигадуватимуть.

Іспанія. Як аперитив і з мармеладом

Зазвичай айвовим, в Іспанії його називають мембріло, з наголосом на "і". Залізне правило: сир для іспанців – це аперитив. Аперитив – це тверді види сиру, хліб і червоне вино. Звісно, й в овочеві салати його додають, і м'який сир з медом їдять, але аперитив – це свого роду ритуал. Це головне споживання сиру. Без нього не відбувається жодне застілля.

Реклама

Італія. Любов до сиру прищеплюють з молоком матері

І це в прямому сенсі. Справа в тому, що італійці дуже ревно ставляться до того сиру, який роблять в їхньому рідному регіоні. Тобто в північному Венето їстимуть свій сир, а не якийсь там з центральної Тоскани. Їдять його вранці, вдень і ввечері. На сніданок – тільки після еспресо та випічки.

Якщо на обід є суп, пармезан (наш інформатор з міста Сан-Вінченцо) подають дуже просто. Розколюють його на шматочки – та їдять вприкуску. По суті, там щодня сирне свято. І так, пармезан – сир універсальний, його роблять в кожному регіоні Італії. Він же й найпопулярніший. Їдять пармезан і як десерт, впевнені, що цей сир прекрасний з грушею.

Реклама

А коли планується торжество, то італійці розщедрюються на дорогу горгондзолу.

Німеччина. Ну, звісно, до пива

Бо пиво в цій країні люблять. Нам важко уявити, як можна їсти сир з пивом вприкуску. Хоча ми ж не німці?

У Німеччині багато видів сирів. Але є один, який німці називають своєю гордістю. Це вайслакер, що можна перекласти, як білий лакований. Він твердий з доволі різким запахом. Подають його з цибулею, гірчицею, житнім хлібом – за бажанням. Як їдять: шматочок умочують у пиво, потім у соус (гірчиця) – і до рота. Але це ввечері, після роботи. На сніданок у Німеччині сир не в пошані, їдять хліб і шинку.

Франція. Як десерт

Фото: Instagram / joshuasipkineats

І виключно як десерт. І не вранці. Це справді так. Адже у Франції сир смакують, їм насолоджуються, його чекають. Люблять, як у нас називають – на солодке, – і специфічні для багатьох брі з камамбером. Жодного меду, горіхів і конфітюрів – тільки сир, хліб і вино. Це золоте правило.

Решта варіацій подачі сиру спантеличують французів. Запам'ятаймо ж – тільки сир, хліб і вино.

Англія. Сиру якнайбільше та завжди

У обожнюваних британцями сендвічах з чедером, гаудою та едамом. У салатах – найчастіше використовуються сині сири, або рокфор, або блю Стилтон. А ще – сир у соусах. Той же блю Стилтон у сирному соусі до стейку.

Найвишуканіше та найчастіше, напевно, – це сири на десерт. Десертна тарілка або дошка. Зазвичай буває 2-3 сорти сиру великими шматками, до них обов'язково йдуть крекери, виноград, іноді сухофрукти й неодмінно чатні. Це індійський соус. Найпопулярніше – чатні з інжиру, але іноді буває експериментальніше: цибульне чатні, помідорне й навіть бурякове.

А якщо ви опинитеся в Британії, та ще в свій день народження, та ще й в місцевому ресторані – замість торта вас можуть привітати десертом з корнуольських сирів (один в кропив'яному листі, інший – омитий у пиві). До них часто подають портвейн, херес або інші десертні вина.

Словом, непогані варіанти, як урізноманітнити дозвілля під назвою "Сир і я". Ну а коли захочеться блискнути в колі друзів знаннями в області сиропоїдання – можна роздобути айвовий мармелад мембріло, щоб як в Іспанії, або приготувати буряковий чатні до сиру, як в Англії.

Тут читайте рецепт пирога з грушею і голубим сиром і ще – осінньої пасти з грибами і сиром.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти