Легко приготувати, смачно їсти – отаким має бути ситний і смачний обід. І якщо ви звикли з усією відповідальністю ставитися до приготування сніданків і любите заощаджувати час, ці страви – те, що треба. Отже, рецепти смачних страв, які ви зможете приготувати на обід без зайвих зусиль.
Качка в мультиварці шматочками з яблуками


Час приготування
- 2 години
Складові
- 1,5 кг качки, розрубаної на порційні шматки
- 2-3 великих цибулини
- 3-4 великих яблука
- Дрібка солі
- Коріандр – за смаком
- 3 столові ложки меду
- Олія – для обсмажування
Спосіб приготування
- Шматочки качки помити і готувати на олії в режимі "Жарка" до появи золотистої скоринки.
- Потім посолити, додати перець і мед.
- Зверху викласти нарізані часточками яблука, посипати сушеним коріандром.
- Закрити кришку і готувати качку з яблуками в режимі "Тушкування" 1,5-2 години.
- Качку в мультиварці з яблуками можна подавати разом з картопляним пюре або відвареним рисом.

Лечо з яйцем по-угорськи

Час приготування
- 30 хвилин
Складові
- 4 яйця
- 1 цибуля ріпчаста
- 2 солодких червоних перчини
- 2 перчини "Білозерка"
- 3 помідори
- Оливкова олія – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
- Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями.
- Розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю.
- Після додаємо перець із помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності.
- Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.

Бефстроганов з курки зі сметаною і томатною пастою

Час приготування
- 45 хвилин
Складові
- 600 г курячого філе
- 1 цибулина
- 200 г сметани 20%
- 1 ст. л. томатної пасти
- Дрібка солі
- Щіпка перцю
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Філе курячої грудки вимийте, обсушіть, наріжте на скибочки, злегка відбийте, накривши харчовою плівкою. Потім наріжте куряче філе товстими брусками.
- Цибулину середнього розміру очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
- Розігрійте на сковороді олію й обсмажте цибулю, помішуючи, до золотистого кольору, 5 хвилин.
- Викладіть до цибулі нарізане філе, збільште вогонь до сильного і смажте м'ясо до появи рум'яної скоринки, 7-10 хвилин.
- Посоліть і поперчіть філе, посипте борошном і перемішайте, смажте ще дві хвилини, помішуючи, на середньому вогні.
- У мисці змішайте сметану з томатною пастою, залийте куряче філе, накрийте кришкою і тушкуйте бефстроганов з курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин.
- Подавайте бефстроганов з курки зі сметаною з картопляним пюре, макаронами або рисом.

М'ясо по-французьки: рецепт з помідорами і сиром

Час приготування
- 1 годину
Складові
- 700 г м'якоті свинини
- 2 стиглих помідори
- 1 велика цибулина
- 3-4 зубчики часнику
- 150 г твердого сиру
- 100 г майонезу або сметани
- Сіль і мелений чорний перець за смаком
- зелень
- Олія
Спосіб приготування
- Свинину нарізати на порційні шматочки товщиною близько 1 см і відбити молотком для м'яса. Посолити і поперчити свинину.
- Викласти м'ясо у форму для запікання, злегка змастивши її олією.
- Поверх м'яса викласти нарізану півкільцями цибулю і змастити майонезом (або сметаною), змішаним з пропущеним через прес часником.
- Додати помідори, нарізані тонкими скибочками. Злегка посолити і поперчити.
- Посипати тертим сиром і запікати в розігрітій до 180-190 °С духовці 30-40 хвилин. Подавати м'ясо по-французьки, посипавши його зеленню.

Оладки з курячої печінки

Час приготування
- 30 хвилин
Складові
- 500 г курячої печінки
- 1 маленька цибулина
- 1 яйце
- 4 ст. л. борошна
- сіль
- Мелений перець
- Олія
Спосіб приготування:
- Курячу печінку промити і видалити плівки. Лук очистити й нарізати.
- Пропустити печінку і цибулю через м'ясорубку. Додати яйце, борошно і спеції, перемішаете.
- Розігріти сковороду з олією.
- Ложкою викладати тісто і смажити на середньому вогні до золотистого кольору.
Тут дізнаєтеся, що можна приготувати із черствого хліба.