Як правильно варити яйця: різні способи

12 лютого 2021, 16:12
Дізнайтеся, як правильно варити яйця, щоб вони не тріскалися і добре чистилися

Жовток не кришитиметься, якщо різати його змоченим у воді ножем

Курячі яйця є в кожному холодильнику. Їх їдять сирими, готують омлети, додають у домашню випічку і десерти, але найчастіше – варять. А ще яйця, як ніщо інше, чудові на сніданок. Насамперед коли це яйця пашот. Багато хто побоюється їх готувати, бо складна технологія. Але ідеальне яйце пашот – це просто. Головне не боятися і дивувати. Дивувати, наприклад, оригінальним сніданком 14 лютого. Ну а після сніданку – святкувати, за допомогою свіжих ідей на День святого Валентина. Отже, як правильно варити яйця, щоб вони не тріскалися і добре чистилися, читайте нижче.

Як варити яйця круто в холодній воді

Реклама

Залийте курячі яйця водою, щоб рідина їх повністю покривала. Доведіть до кипіння і варіть 8-10 хвилин (залежно від розміру). Злийте гарячу воду і залийте яйця холодною водою, щоб вони швидше охололи.

Читайте також:

Як варити яйця, щоб вони не тріскалися

Реклама

Як варити яйця

Яйця не треба одразу ж опускати в гарячу воду після того, як ви дістанете їх з холодильника. Так вони точно лопнуть. Перед варінням яйця з холодильника виймайте заздалегідь.

Щоб курячі яйця при варінні не потріскалися, візьміть посуд невеликої ємності. Коли вони варитимуться, стежте за рівнем води – за необхідності, додавайте її потрібну кількість. Відварювати яйця бажано на середньому або повільному вогні, а при бурхливому кипінні вони можуть лопнути.

Реклама

Читайте також:

Як варити яйця, щоб вони добре чистилися

Одна з причин, з якої варені яйця важко чистити, пов'язана з їхнім рівнем pH. Яєчні білки мають низьке значення pH, що змушує їх міцно "чіплятися" за шкаралупу. Але додавання до води невеликої кількості харчової соди (лише 1/2 чайної ложки на 1 літр рідини) підвищує її лужність і, отже, pH, полегшуючи очищення готового продукту. Тільки пам'ятайте, що додавання харчової соди підсилює запах сірководню, тому будьте обережні.

Як варити яйця в мультиварці

Як зварити яйця всмятку

Викладіть яйця в чашу мультиварки і залийте холодною водою так, щоб вона повністю їх покривала. Далі закрийте кришку і увімкніть режим "Варка на парі". Щоби приготувати яйця круто, на таймері необхідно встановити 10-12 хвилин, в "мішечку" – 8-10 хвилин, а як варити яйця некруто – 5 хвилин. Після вимкнення таймера яйця, як і в разі варіння в звичайній каструлі, необхідно дістати і залити холодною водою.

Читайте також:

Як варити яйця некруто

Спочатку промийте яйця під струменем проточної води, покладіть у невелику каструльку, щоб вони не стрибали і не билися одне об одне. Залийте холодною водою з-під крану так, щоб вона їх повністю покрила. Додайте трохи солі та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 3-4 хвилини. Подавайте яйця в спеціальних підставках.

Читайте також:

Як правильно варити перепелині яйця

Покладіть перепелині яйця в каструльку і залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть 4-5 хвилин. Потім залийте холодною водою, щоб яйця охололи.

Як варити яйця пашот

Яйця пашот

Для цього потрібно закип'ятити в каструлі воду, додати чайну ложку винного оцту, трохи посолити. Куряче яйце розбити в чарку або склянку. Воду добре розмішати ложкою, щоб утворився вир, і обережно вилити яйце. За хвилину викладіть шумівкою на паперовий кухонний рушник і дайте просохнути.

Тут дізнаєтеся, як приготувати найсмачніший рис.